Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Newcastle zbrojí v útoku, z Isaka je nejdražší posila klubové historie

Novou akvizicí Newcastlu je švédský reprezentant Alexander Isak. "Magpies" za něj dle britských médií zaplatili San Sebastianu částku kolem 70 milionů eur (přes 1,7 miliardy korun), čímž se dvaadvacetiletý útočník stal nejdražším hráčem klubové historie.

Alexander Isak pózuje s dresem Newcastlu
zdroj: twitter.com/Newcastle United FC

"Jsem nadšený, že se to povedlo. Pro mě byl přestup opravdu zásadní rozhodnutí. Jdu do tradičního klubu se silnou fanouškovskou základnou, což byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl pro Newcastle. A samozřejmě se mi zamlouvá i projekt nových majitelů," řekl Isak. Od loňského října vlastní "Magpies" saúdskoarabský investiční fond.

Dosud nejdražší akvizicí Newcastlu se v létě 2019 stal Joelinton. Brazilského záložníka či útočníka klub pořídil za 40 milionů liber (téměř 1,2 miliardy korun) z Hoffenheimu.

Isak, který v minulosti nastupoval také za AIK Stockholm, Dortmund a Tilburg, by měl v kádru doplnit obvyklého útočníka číslo jedna Calluma Wilsona, jehož často trápí zdravotní problémy. "Alexander má vynikající techniku a dokáže skvěle pracovat pro tým. Navíc je stále mladý a může růst společně s námi," uvedl trenér Eddie Howe.

V San Sebastianu vstřelil švédský reprezentant ve 132 soutěžních duelech 44 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články