Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Newcastle porazil trápící se Liverpool, Tottenham zdolal Swansea

Newcastle - Dva góly senegalského reprezentanta a donedávna útočníka německého Freiburgu Papisse Demba Cissého zajistily Newcastlu pohodlnou výhru nad krizí zmítaným Liverpoolem. Magpies se tak v tabulce anglické Premier League dotáhli na Chelsea, za kterou zaostávají pouze o gólový rozdíl.

Cissé se raduje z gólu
zdroj: ISIFA

Do utkání vstoupil lépe Liverpool. Průniky velšského internacionála Craiga Bellamyho po pravé straně hřiště vyvrcholily v nastřelené břevno branky nizozemského brankáře Tima Krulla. Přes tlak hostů se ovšem z první branky utkání radovali domácí.

Newcastle - Liverpool 2:0 (Cissé 19, 59)

Šestadvacetiletý Cissé otevřel skóre v 19. minutě hlavičkou z úhlu po přesném centru Hatema Ben Arfy. O 40 minut později si Senegalec na konci parádní kombinační akce položil gólmana Pepeho Reinu a pak už s klidem vystřelil do prázdné brány. Hostům naopak nepomohl skórovat ani Andy Carrol, který se poprvé představil na stadionu v Newcastlu od svého loňského přestupu do Liverpoolu za 35 milionů liber (asi 990 milionů korun). Carroll vyčníval pouze v první polovině utkání, kdy vyhrál několik vzdušných soubojů, nejvýrazněji se ovšem uvedl nahraným skokem ve vápně Newcastlu, za který obdržel žlutou kartu.

Závěr vypjatého utkání vyšperkoval incident liverpoolského brankáře José Reiny s obráncem domácích Jamesem Perchem. Perch ve vápně podrazil nohy španělského brankáře, rozčilený Reina se v obhajobě dotkl hlavou obráncova čela a nakonec to byl on, kdo předčasně putoval do sprchy. Jelikož hosté už neměli možnost střídání, mezi liverpoolské tyče se postavil bývalý obránce Newcastlu José Enrique, který nakonec udržel čisté konto. Liverpool prohrou pokračuje v katastrofální formě, od začátku roku vyhrál pouhé dva zápasy a dnes prohrál pošesté z posledních sedmi utkání.

V dnešním druhém utkání 31. kola nejvyšší anglické soutěže se po pěti ztrátách bodově prosadili fotbalisté londýnského Tottenhamu, kteří porazili na domácím stadionu White Hart Lane nováčky Swansea 3:1. Gólově se prosadil nizozemský reprezentant Rafael Van der Vaart, další dvě branky přidal v druhém poločase Francouz Emmanuel Adebayor. Spurs se tak bodově dotáhli na Arsenal, který včera podlehl kandidátům na sestup Queens Park Rangers.

Tottenham - Swansea 3:1 (Van der Vaart 19, Adebayor 73, 86 - Sigurdsson 59)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články