Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nevyžádaný polibek po finále MS fotbalistek řeší soud, hráčka podala trestní oznámení

Kauza polibku, který dal šéf španělského fotbalového svazu v euforii hráčce národního týmu Jenni Hermosové po zisku titulu mistryň světa, ani zdaleka nekončí. Španělská reprezentantka podala na Luise Rubialese trestní oznámení kvůli nevyžádanému polibku. Oznámilo to státní zastupitelství. Podání trestního oznámení bylo základní podmínkou k tomu, aby prokuratura, jež na konci srpna začala předběžně Rubialese ze sexuálního napadení vyšetřovat, mohla zahájit jeho trestní stíhání.

Jenni Hermosová a Jitka Sedláčková v kvalifikaci ME
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Rubiales po vítězství španělských fotbalistek nad Anglií ve finále mistrovství světa 20. srpna v Sydney políbil Hermosovou na ústa. Šéf svazu tvrdí, že šlo o konsenzuální polibek, Hermosová to popřela.

Kvůli skandálu, jež jeho chování vyvolalo, Rubiaelese suspendovaly světová federace FIFA i národní fotbalový svaz. Minulý týden s ním zahájil "kvůli vážnému prohřešku" disciplinární řízení Španělský sportovní tribunál.

Veškeré výzvy k odstoupení Rubiales dosud odmítl. V úterý se za jeho chování veřejně omluvilo nové vedení svazu, jež zároveň odvolalo trenéra mistryň světa Jorgeho Vildu, který byl vnímán jako Rubialesův spojenec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články