Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Neuer bude pokračovat v Bayernu. Je to nejlepší brankář světa, řekl Rummenige

Na spojení Manuel Neuer - Bayern Mnichov se nic měnit nebude. Německý reprezentační brankář prodloužil s bavorským gigantem předčasně smlouvu o další dvě sezony. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2014 se po delším jednání upsal klubu do konce června 2023.

Manuel Neuer
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

"Jsme moc spokojení a šťastní. Manuel je nejlepší brankář na světě a náš kapitán," uvedl šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenige.

Neuer přišel do Mnichova v roce 2011 za zhruba 30 milionů eur z konkurenčního Schalke, jehož je coby rodák z Gelsenkirchenu odchovancem.

V dresu bavorského velkoklubu získal Neuer od roku 2013 sedm mistrovských titulů za sebou a ve znovu rozehrané aktuální sezoně útočí na osmý. V roce 2013 také Bayernu pomohl k triumfu v Lize mistrů a na mistrovství světa klubů. "Dívám se do budoucnosti s velkým optimismem. Cítím se v Bayernu velmi dobře a jako doma," řekl brankář.

V národním mužstvu Neuer, jenž je díky vynikající hře nohama považován za prototyp moderního brankáře, odchytal 92 utkání. Byl jedničkou na mistrovství světa v Brazílii 2014, kde Německo získalo čtvrtý titul v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články