Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Neudržitelný Falcao potupil pěti góly La Coruňu

Madrid - Kolumbijský útočník Radamel Falcao opět řádil v červenobílém dresu Atlétika Madrid. On a jeho spoluhráči si totiž po porážce 0:1 v Evropské lize v Plzni spravili chuť v domácí soutěži. V 15. kole La Ligy díky jeho pěti gólům přehráli La Coruňu snadno 6:0.

Radamel Falcao
zdroj: EPA autor: KIKO HUESCA

Atlético rozhodlo duel s posledním Deportivem už během první půle. Ve 23. minutě se po Kokeho rohovém kopu trefil hlavou Diego Costa, hned za pět minut po dalším pasu Kokeho skóroval Falcao. Kolumbijský útočník se trefil znovu krátce před poločasem, kdy brankáře překonal zatočenou střelou z hranice pokutového území.

Po přestávce přidal Falcao, jenž v Plzni ani předchozích zápasech Evropské ligy nehrál, navrch čistý hattrick během sedmi minut. V 64. minutě se trefil z penalty, o čtyři minuty později rybičkou a další tři nato po kličce v pokutovém území. Na druhé příčce tabulky střelců předstihl s šestnácti zásahy o tři góly Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Sedm však ztrácí na Lionela Messiho z Barcelony, který v utkání s Betisem překonal rekord Gerda Müllera v počtu nastřílených gólů během kalendářního roku.

Ve španělské lize dal naposledy pět gólů v jednom zápase Fernando Morientes z Realu Madrid v roce 2002 proti Las Palmas.

Výsledky 15. kola:

Pamplona - Valencie 0:1 (55. Soldado), Levante - Mallorca 4:0 (43. Martins, 49. Navarro, 55. Rubén García, 58. Iborra), Bilbao - Vigo 1:0 (34. Aduriz), Atlético Madrid - La Coruňa 6:0 (28., 42., 64. z pen., 68. a 71. Falcao, 23. Diego Costa),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články