Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

'Nestřílej, Vinnie, nestřílej'. Byl chytrý a neposlechl mě, vtipkoval Guardiola po lahůdkovém gólu

Svého svěřence nabádal k přihrávce, ale neúspěšně. Obránce Vincent Kompany trenéra neposlechl, proti Leicesteru v 70. minutě vystřelil z uctivé vzdálenosti, nádhernou brankou rozhodl o vítězství 1:0 a přiblížil Manchester City k obhajobě titulu.

Vincent Kompany se raduje z vítězného gólu v utkání proti Leicesteru City
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Úřadující mistři měli převahu, ale dlouho nedokázali překonat gólmana Leicesteru Kaspera Schmeichela. Až dvacet minut před koncem napřáhnul Kompany, poprvé v sezoně skóroval a vůbec poprvé zpoza pokutového území ve své jedenáctileté kariéře v Manchesteru.

"Říkal jsem si: 'Nestřílej Vinnie, nestřílej'. On byl ale chytrý a neposlechl mě. Neuvěřitelný gól," uvedl Guardiola. "Měli jsme hru pod kontrolou, byli jsme o hodně lepší než soupeř. Ale někdy potřebujete gól, jako je ten Vinnieho," doplnil.

Tým z Manchesteru opět ustál tlak a vrátil se do čela soutěže o bod před Liverpool. "Věděli jsme, že pokud bychom nevyhráli, bylo by pro nás téměř nemožné získat titul."

Je nám líto, video expirovalo.
Kompanyho "gólparáda" přiblížila Manchester City k titulu

Kompanyho nepodceňoval jen trenér, ale i někteří spoluhráči. "Slyšel jsem lidi, jak říkají, abych nestřílel. Bylo to otravné. Nedošel jsem tak daleko ve své kariéře, aby mi mladí hráči říkali, kdy mám střílet. Takže jsem to zkusil," prohlásil s úsměvem třiatřicetiletý obránce.

"Na tréninku dávám hodně takových branek. Během patnácti let ve vrcholovém fotbalu mi záložníci opakují, abych v takových situacích nestřílel a přihrával. Vždycky jim slibuju, že jednou vystřelím zpoza šestnáctky a dám takový gól, ze kterého budou opravdu šťastní. Teď se to stalo," přidal Kompany.

Po sezoně mu v City končí smlouva a zatím není jisté, jestli podepíše novou. "Dáme si spolu pivo a rozhodneme se, co bude nejlepší. Hlavně pro klub," nastínil Guardiola.

Zkušeného zadáka španělský stratég hodně chválil. "Je fantastický a hodně mi pomáhá. Nemohl jsem ho nasazovat tak často, ale díky lidem jako Vincent je tento klub takový, jaký je. Když je zdravý, je to neuvěřitelný stoper. Opravdový obránce a lídr," řekl bývalý kouč Barcelony nebo Bayernu Mnichov.

Jeho svěřenci vyhráli v Premier League potřinácté za sebou a v nedělním 38. kole jim k obhajobě titulu stačí zvítězit v Brightonu. Liverpool v posledním zápase hostí Wolverhampton.

"Bude to další těžký duel, ale je to v našich hlavách. V jednu chvíli jsme ztráceli na první místo sedm bodů a teď nejsme daleko. Nikdy jsme se nevzdali a vyhráli třináct zápasů v řadě. Proto jsme v téhle pozici," konstatoval Guardiola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články