Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Nespravedlivě nás kritizovali, toto byla naše odpověď, prohlásil po Liverpoolu Vardy

Leicester (Británie) – Jeho instinkty gólového střelce po delším čase zase ukázaly sílu a hned z toho bylo vítězství. Jamie Vardy dvěma zásahy pomohl k triumfu Leicesteru v anglické lize 3:1 nad  Liverpoolem. Hvězdný útočník výhru bere jako odpověď na silnou kritiku mistra, která vyvrcholila odvoláním trenéra Claudia Ranieriho. Podle třicetiletého fotbalisty, jenž vstřelil dvě branky, ale musí obhájce titulu předvádět podobné výkony pravidelně.

Jamie Vardy se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

"V poslední době jsme byli v novinách a na internetu hodně a nespravedlivě kritizováni. S klukama jsme na to chtěli nějak odpovědět. Teď je na nás, abychom takové výkony podávali pravidelně," řekl Vardy v televizním rozhovoru.

Neumí si vysvětlit, proč se Leicester tolik trápil a dokonce zabředl do bojů o záchranu. "Nevím, v čem konkrétně byl problém. Dřeli jsme, ale nic jsme z toho neměli. Naštěstí nám to teď všechno sedlo," konstatoval anglický reprezentant.

V Premier League se prosadil poprvé od 10. prosince, kdy dal hattrick Manchesteru City. V této sezoně vstřelil jen sedm ligových branek, zatímco v minulém ročníku byl s 24 zásahy druhým nejlepším kanonýrem. "Byl jsem velmi frustrovaný, že dávám málo gólů, ale doufám, že tyhle dva mě nakopnou a přidám spoustu dalších," podotkl Vardy, který nejprve ve 28. minutě po úniku otevřel skóre a po hodině hry hlavou zvýšil na 3:0.

Od dočasného kouče Leicesteru Craiga Shakespearea dostal trochu jiné taktické úkoly. "Před zápasem mi řekl, abych hrál o hodně výš. Věděli jsme, kde má Liverpool slabiny a dokázali toho využít," prohlásil Vardy.

Z teprve šestého ligového vítězství "Lišek" v sezoně byl nadšený i Shakespeare. "Hráči museli přijmout hodně kritiky. Už při rozcvičce jsem v jejich očích viděl, že jsou nažhaveni a připraveni bojovat. Chtěli jsme, aby do toho dali energii a táhli za jeden provaz," uvedl bývalý Ranieriho asistent.

"Myslím, že to bylo excelentní. Už v prvních deseti, patnácti minutách jsme ukázali, jakým směrem se bude zápas ubírat," dodal Shakespeare. Leicester utnul sérii pěti ligových porážek bez vstřelené branky a po 26. kole poskočil na patnácté místo tabulky, kde má dvoubodový náskok na sestupové pásmo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články