Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nepovedená druhá půle a bylo po nadějích. Češky přípravu v Austrálii nezvládly

Nadějný výsledek a předváděná hra v prvním poločase nakonec k bodům nevedly. České fotbalistky v australském Gosfordu po bezbrankové úvodní půli po přestávce propadly v defenzivě a v přípravném utkání padly s tamními reprezentantkami 0:4. Dvěma góly se blýskla Hayley Rasová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Austrálie – Česko

Svěřenkyně trenéra Karla Rady v neděli nastoupí proti Jamajce a příští středu zakončí Cup of Nations zápasem s dalším účastníkem mistrovství světa Španělskem.

Češky si v úvodní půlhodině vytvořily slibné šance, ale střely Dlaskové, Chlastákové i Khýrové zlikvidovala brankářka Arnoldová. Po změně stran už dominovala Austrálie, která bude v létě spolu s Novým Zélandem hostit světový šampionát. Po Rasové přidaly další góly Kerrová a kapitánka Polkinghorneová.

"Myslím, že každé odehrané utkání je pro nás dobré. I takový zápas, který prohrajeme. Měli jsme tam opravdu dobré momenty a především v prvním poločase jsme hráli dobře. Ve druhém poločase na nás byla znát únava a dost možná se na týmu projevilo i to náročné cestování a jet lag," citoval kouče Radu web fotbal.cz.

"V prvním poločase jsme měli velké příležitosti Jitky Chlastákové a Míši Khýrové. Celkově jsme tam několik dalších akcí dobře dotáhli a byla to škoda, že jsme nedali gól. I tak jsme první poločas zvládli velmi dobře. Moc nás mrzí, že jsme v úvodu druhé půle rychle inkasovali a poté jsme hned o pár minut později dostali další gól," dodal.

Přípravný turnaj fotbalistek v Gosfordu (Austrálie):

Austrálie – Česko 4:0 (0:0)

Branky: 48. a 56. Rasová, 70. Kerrová, 84. Polkinghorneová. Sestava ČR: Lukášová - Šlajsová (66. K. Růžičková), Bertholdová, Necidová, Dlasková - Cahynová, Mrázová (86. Polcarová), Pochmanová (76. Cvrčková) - Chlastáková (66. Veselá), Martínková (66. Stašková), Khýrová (86. Černá). Trenér: K. Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články