Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nepotřebuji důvěru hráčů, jen majitele, říká trenér Chelsea

Londýn – Pro trenéra Chelsea Andrého Villase-Boase je důležitější důvěra majitele klubu Romana Abramoviče než dobré vztahy s fotbalisty. Portugalský kouč tak reagoval na zprávy britských médií, podle nichž se měl po sobotní ligové prohře 0:2 s Evertonem pohádat s hráči. Portugalský trenér označil výkon týmu na hřišti liverpoolského klubu za nejhorší všech dob.

André Villas-Boas
zdroj: EPA

K roztržce mělo dojít v neděli, den po prohraném utkání, po němž Chelsea, která navíc v posledních deseti ligových zápasech jen dvakrát vyhrála, patří až páté místo v tabulce anglické ligy. "Vedení týmu mělo poradu s hráči, nebylo to nic dramatického," citovala Villase-Boase agentura Reuters. "Každý z nás ví, že musíme vyvinout větší úsilí než dosud a odpovědnost musí nést fotbalisté i trenéři. Zatím se nám výsledkově moc nedaří," dodal.

Čtyřiatřicetiletý kouč je sice terčem kritiky kvůli špatným výsledkům, odvolání se však neobává. "Myslím, že ne. Ale je to spíš otázka pro majitele klubu," uvedl. O možném ukončení trenérova angažmá v londýnském klubu se přitom v médiích stále vedou diskuze. Další vlnu spekulací vyvolal přístup Abramoviče, který se začal osobně angažovat v přípravě týmu.

Villas-Boas také popřel, že by měl s hráči problémy kvůli špatné taktice. "O ničem nevím," uvedl. "Ale není třeba panikařit, protože k napravení všech škod stačí jediné – být na čtvrtém místě a tím pádem v předkole Ligy mistrů. Na to se musíme soustředit," prohlásil. "Navíc hráči moji vizi nemusí podporovat, stačí, když mi bude věřit majitel," dodal.

Bývalý trenér Porta a Coimbry odmítl, že by jeho autoritu v Chelsea podrývala skutečnost, že někteří hráči jsou v kontaktu s někdejším koučem londýnského klubu Josém Mourinhem z Realu Madrid. "Je to naprosto normální a nemám s tím problém," řekl Villas-Boas s tím, že on sám si píše s několika bývalými svěřenci.

Zklamaní hráči Chelsea v utkání proti Evertonu
zdroj: ISIFA
Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články