Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Neporazitelnost City ukončil při přestřelce Liverpool, United si zastříleli

V předchozích dvaadvaceti zápasech probíhající ligové sezony nenašli fotbalisté Manchesteru City přemožitele. Jejich fantastickou sérii uťal až v třiadvacátém duelu Liverpool, který na svém hřišti jasného lídra tabulky Premier League porazil při přestřelce 4:3. Nedařilo se naopak Arsenalu, který překvapivě padl v Bournemouthu 1:2 a Petr Čech tak na 200. nulu musí čekat. Naplno nebodovala ani Chelsea. S Leicesterem doma remizovala 0:0. To Tottenham nedal Evertonu šanci a zvítězil jasně 4:0. O gól méně dal Manchester United, který zdolal Stoke 3:0.

Radost fotbalistů Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Manchester United nedal o záchranu hrajícímu Stoke žádnou šanci a v prvním poločase překonal nejhorší obranu soutěže hned dvakrát - postarali se o to Valencia s Martialem. V 72. minutě přidal třetí branku Lukaku a rozhodl o prodloužení série neporazitelnosti manchesterského celku na šest utkání.

United si po vítězství upevnili druhé místo v tabulce, na kterém mají tříbodový náskok před Liverpoolem a Chelsea a snížili ztrátu za vedoucím City. Stoke, které z tribuny sledoval nový trenér Paul Lambert, naopak prohrálo čtvrté z posledních pěti utkání a od příček zajišťujících záchranu jej dělí jeden bod.

Na soupisce United pro utkání chyběl Henrik Mchitarjan, což přiživilo spekulace o možném příchodu Alexise Sáncheze z Arsenalu. Podle britských médií by měl být právě arménský záložník součástí přestupu chilského reprezentanta na Old Trafford.

Liverpool otevřel skóre šlágru už v deváté minutě. Hráči "Citizens" ztratili míč uprostřed pole, převzal jej Oxlade-Chamberlain, proběhl s ním k vápnu a přízemní střelou zpoza vápna překonal Edersona. Ještě před přestávkou ale hosté vyrovnali, po zaváhání pravého beka Gomeze pronikl do šestnáctky Sané a našel mezeru mezi gólmanem Kariusem a tyčí.

V 51. minutě mohl dokonat obrat Otamendi, hlavičkou však poslal míč do břevna. Na druhé straně zasáhl Ederson proti tvrdé Salahově střele. V 59. minutě už se skóre změnilo, po přihrávce Oxlade-Chamberlaina přetlačil Firmino stopera Stonese a obloučkem překonal krajana v brance Manchesteru.

Hráči hostů jako by po inkasované brance znervózněli a vyprodukovali dvě hrubé chyby v obraně. Po té první ještě Mané neskóroval a trefil konstrukci, v 61. minutě už ale střelou k tyči nedal Edersonovi šanci.

Brazilský gólman v 68. minutě potvrdil zmar "Citizens", vyběhl před vápno a výkopem našel pouze útočníka Liverpoolu Salaha, jenž se dalekonosnou střelou trefil do volné branky a vstřelil 18. ligový gól v sezoně.

Hosté utkání ještě v závěru zdramatizovali góly Bernarda Silvy a Gündogana, Liverpool ale těsnou výhru udržel i bez posily Virgila van Dijka, který nemohl kvůli zranění nastoupit. Svěřenci Jürgena Kloppa udrželi domácí neporazitelnost a prodloužili ligovou sérii bez prohry na 14 utkání. Německý kouč si navíc připsal už pátou výhru nad kolegou Pepem Guardiolou, tím se nemůže pyšnit žádný jiný trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City prohrál při přestřelce v Liverpoolu a přišel o neporazitelnost

V nominaci Arsenalu chyběl chilský reprezentant Alexis Sánchez, o něhož projevily v poslední době zájem Manchester United i City či Liverpool. Sánchezovi vyprší kontrakt v létě a trenér Arséne Wenger připustil, že hráč s klubem možná smlouvu neprodlouží.

V osmé minutě si ve vápně pohrál s domácí obranou Maitland-Niles, střelu ale nasměroval jen do břevna. Vzápětí musel gólman Begovič zasáhnout proti Iwobiho tečovanému pokusu. Na další šanci si diváci na Vitality Stadium počkali až do 34. minuty, kdy Begovič včasným výběhem zabránil ve skórování Welbeckovi.

Pět minut před přestávkou poprvé zahrozil Bournemouth, proti Fraserově střele ale zasáhl stoper Chambers. V 52. minutě padl první gól, když po Iwobiho přihrávce za obranu prostřelil Begoviče španělský reprezentant Bellerín.

Domácí se ale v závěrečné dvacetiminutovce nadechli k obratu. Nejprve Čech vyběhl proti pasu Frasera, k míči se ale dřív dostal Wilson a bez problému zakončil. O chvíli později pak střelec předložil míč Ibeovi a ten otočil stav na 2:1.

"Vedli jsme 1:0 a najednou obdrželi dvě branky, ani nevíme jak. Je to frustrující. Musíme to zhodnotit velmi objektivním a ostrým způsobem. Udělali jsme chyby, které jsme udělat neměli. Tým, který hraje o udržení, bude bojovat, a vy si nemůžete dovolit jakoukoli ztrátu koncentrace," konstatoval Wenger.

Zklamaný Marcos Alonso z Chelsea
zdroj: REUTERS autor: Peter Cziborra

Chelsea v souboji dvou posledních anglických mistrů tahala od začátku za kratší konec, ale Leicester zejména v první půli nedokázal využít vytvořené šance. Domácí se po přestávce zvedli zejména po příchodech Pedra s Willianem, kteří nahradili nevýraznou dvojici Hazard, Fábregas.

Obhájcům titulu navíc nahrálo i vyloučení Chilwella, který dostal během pěti minut dvě žluté karty. Leicester ale nakonec bezbrankovou remízu udržel.

Roli favorita naopak potvrdil Tottenham. Londýnský celek si poradil 4:0 s Evertonem a má 44 bodů.

Výhru domácích Hotspur zařídil dvěma góly Harry Kane, který navázal na dvougólové vystoupení z pohárového duelu s Wimbledonem. Anglický reprezentant tak s 20 zásahy vede pořadí střelců Premier League o dva góly před Mohamedem Salahem z Liverpoolu.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:

Chelsea - Leicester 0:0, Crystal Palace - Burnley 1:0 (21. Sako), Huddersfield - West Ham United 1:4 (40. Lolley - 56. a 61. Lanzini, 25. Noble, 46. Arnautovic), Newcastle - Swansea 1:1 (68. Joselu - 60. Ayew), Watford - Southampton 2:2 (58. Gray, 90. Doucoure - 20. a 44. Ward-Prowse), West Bromwich - Brighton 2:0 (4. Evans, 55. Dawson), Tottenham - Everton 4:0 (47. a 59. Kane, 26. Son Hung-min, 81. Eriksen),  Bournemouth - Arsenal 2:1 (70. Wilson, 74. Ibe - 52. Bellerín), Liverpool - Manchester City 4:3 (9. Oxlade-Chamberlain, 59. Firmino, 61. Mané, 68. Salah - 40. Sané, 84. B. Silva, 90.+1 Gündogan), Manchester United - Stoke 3:0 (9. Valencia, 38. Martial, 72. Lukaku).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články