Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nenoste klubové barvy. Manchester varoval fanoušky před cestou do Rostova

Rostov/Manchester – Nenoste klubové barvy, neupozorňujte na sebe a choďte po městě ve skupinách. Taková upozornění dalo svým příznivcům vedení Manchesteru United před cestou na úvodní osmifinále Evropské ligy v ruském Rostově. Důvodem jsou obavy o bezpečnost příznivců anglického celku.

Fanoušci Manchesteru United
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: John Walton

Po Rostově jde pár příznivců Manchesteru United v rudých dresech a prozpěvují typické chorály svého oblíbeného klubu. Pohled, který by v Rostově před čtvrtečním střetnutím neměl být k vidění. Tedy za předpokladu, že fanoušci "Rudých ďáblů" dodrží pokyny vedení anglického giganta.

United se obávají o bezpečnost fanoušků kvůli vypjaté situaci na loňském mistrovství Evropy ve Francii, kde se odehrály krvavé střety mezi anglickými a ruskými chuligány před vzájemným zápasem v Marseille.

"Pro bezpečí nedoporučujeme nosit v Rostově barvy Manchesteru United nebo upozorňovat na sebe ve městě," napsal šéf ticketingu Sam Kelleher. "Rovněž doporučujeme zůstávat ve skupinách, pokud je to možné, a nechodit po městě osamocen," dodal.

Vedení Manchesteru už podobné varování dávalo příznivcům v prosinci, kdy United hráli v Ukrajině proti Zarje Luhansk.

Situaci každopádně bude hlídat i anglická Fotbalová asociace, která do Rostova posílá pozorovatele, jehož úkolem bude sledovat chování fanoušků a zápas samotný.

Zdroj
ČTK, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články