Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německý záložník Özil přestoupil z Realu do Arsenalu

Londýn - Německý záložník Mesut Özil přestoupil z Realu Madrid do Arsenalu, který dohodu potvrdil půl hodiny před vypršením letního přestupového období. Londýnský klub, kde působí i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, za čtyřiadvacetiletého fotbalistu zaplatí 42,4 milionu liber (asi 1,3 miliardy korun).

Mesut Özil přijímá gratulace od spoluhráčů
zdroj: Getty Images autor: Jasper Juinen

Özil se tak stal suverénně nejdražší posilou v historii Arsenalu. Dosavadní rekord patřil bývalému francouzskému útočníkovi Sylvainu Wiltordovi, který v roce 2000 přišel z Girondins Bordeaux za třináct milionů liber. Za vyšší sumu dosud rovněž neodešel žádný fotbalista z Realu.

Özil je po Brazilci Kaká druhým hráčem, jenž odešel z Madridu poté, co Bílý balet v neděli koupil Garetha Balea z Tottenhamu za rekordních 85 milionů liber. Přestup německého záložníka má Arsenal oznámit během pár hodin. Özil opouští Real po třech letech, během kterých s Bílým baletem jednou vyhrál španělskou ligu. Před tím působil ve Werderu Brémy a Schalke. V německé reprezentaci odehrál 47 zápasů a dal 14 branek.

Arsenal má pouze čtvrtou posilu

V dnes končícím letním přestupním období přivedl tým trenéra Arséna Wengera ještě čtvrtou posilu, kterou se stal italský brankář Emiliano Viviano z Palerma. Sedmadvacetiletý gólman, jenž minulou sezonu hostoval ve Fiorentině, bude na hostování v Arsenalu krýt záda Polákům Wojciechu Szczesnému a Lukaszi Fabiaňskému. Vivano chytal také za Inter Milán, Brescii a Boloňu, za Itálii nastoupil v šesti zápasech.

Dříve do Arsenalu přišli jako volný hráč útočník Yaya Sanogo, rovněž zadarmo klub získal i navrátilce Mathieua Flaminiho z AC Milán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články