Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Německý reprezentant Özil jde do Realu Madrid

Brémy - Německý fotbalový reprezentant Mesut Özil přece jen přestoupí z Werderu Brémy do Realu Madrid. Slavný klub sice v minulých dnech neuspěl se svou nabídkou, následně ji však vylepšil a německý celek dal dnes hráči svolení k přestupu. Podle agentury DPA zaplatí Real za hvězdu mistrovství světa 15 milionů eur (asi 372 milionů korun). Přestup bude definitivně uzavřen ve středu poté, co Özil podstoupí v Madridu zdravotní prohlídku.

Jednadvacetiletý ofenzivní záložník je druhým německým reprezentantem, kterého si do týmu přivedl nový trenér Realu José Mourinho. Již dříve získal ze Stuttgartu Samiho Khediru, který stejně jako Özil zářil na světovém šampionátu v JAR. Oba hráči, kteří měli velký podíl na zisku bronzových medailí, mají turecké předky.

Özil začínal s velkým fotbalem v Schalke, více prostoru dostal až v Brémách, za které odehrál 71 ligových zápasů a vstřelil 13 branek. Za rok mu však měla skončit smlouva, kterou odmítl prodloužit, a byl by tak k mání zdarma. Proto se Brémy rozhodly ho prodat.

Zájem o jeho služby měly i Barcelona a Manchester United, který dokonce již připravoval Özilův profil na svých webových stránkách. Levonohý fotbalista však nakonec dal přednost Realu, kam přichází mimo jiné jako náhrada za Kaká, který kvůli zranění přijde o úvod sezony.

Real získal od Mourinhova příchodu již pátou posilu

Úspěšný portugalský kouč přivedl do klubu i svého krajana Ricarda Carvalha z Chelsea, argentinského záložníka Ángela Di Maríu a z Getafe krajního záložníka Pedra Leóna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články