Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Německo oznámilo nominaci. Na Euro přijede i vítěz Ligy mistrů Ter Stegen

Berlín - V sobotu vychytal Barceloně vítězství v Lize mistrů, zanedlouho se však již bude hlásit německé reprezentaci do 21 let, kterou čeká mistrovství Evropy v České republice. Marc-André ter Stegen patří mezi nejnadějnější brankáře světa, a je tak jednou z největších hvězd, které se na Euru představí. Další z nich bude také jeden z nejlepších střelců v Serii A Domenico Berardi, který letos z Juventusu hostoval v Sassuolu, či Harry Kane, kanonýr Tottenhamu.

Marc-André ter Stegen
zdroj: Reuters

Ve výběru 23 jmen se z širší nominace trenéra Němců Horsta Hrubesche naopak nedostalo na obránce Jeremyho Toljana z Hoffenheimu či záložníka Jeana Zimmera z Kaiserslauternu.

Dánsko přijede na evropský šampionát bez svého klíčového stopera Jorese Okoreho. Hráč pravidelně nastupující v anglické lize za Aston Villu sice byl v širší nominaci jednoho ze soupeřů českého týmu v základní skupině, ale nakonec z ní vypadl kvůli zranění. Rodák z Pobřeží slonoviny žijící v Dánsku od tří let v tomto ročníku odehrál 23 zápasů Premier League a díky svému důrazu měl být základním stavebním kamenem dánské defenzivy. Zranění kolena ho však na turnaj nepustilo.

V dánském výběru jinak nechybí žádná z očekávaných opor včetně křídelního útočníka Viktora Fischera z Ajaxu Amsterodam. V nabitém útoku se nedostalo na vzdáleného příbuzného Didiera Drogby Kennetha Zohoreho. Dánové se sejdou v pondělí 8. června, o tři dny později je čeká generálka se Švédskem a do Prahy dorazí 13. června.

Švédsku bude chybět z klíčových hráčů jen zraněný bek Mattias Johansson z Alkmaaru. K dispozici budou i útočné hvězdy John Guidetti a Isaac Kiese Thelin, který před rokem pomohl Malmö gólem vyřadit Spartu v předkole Ligy mistrů, či stoper Alexander Miloševič.

O žádnou z opor těsně před turnajem nepřišla ani Itálie, a tak se trenérovi Luigimu Di Biagiovi nevešli do konečné nominace Nicola Murru (Cagliari), Jacopo Dezi (Crotone), Valerio Verre (Udine) a Samuele Longo (Inter Milán). V Olomouci a Uherském Hradišti se představí hvězdný útočník Domenico Berardi, který v tomto ročníku hostoval z Juventusu v Sassuolu a s 15 góly patřil k nejlepším střelců Serie A.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články