Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Německo, nebo Francie? Čeští fotbalisté vyhlížejí los Eura

Paříž - Čeští fotbalisté se už zítra dozvědí jména tří soupeřů na červnovém mistrovství Evropy. V Paříži se uskuteční losování základních skupin, při kterém budou svěřenci trenéra Pavla Vrby nasazeni ve třetím ze čtyř košů. "Určitě nás čekají silní soupeři. Náš cíl je postup ze skupiny, takže mé přání je jen to, abych měl z té skupiny pocit, že postoupit můžeme," řekl předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta. "Jsme tak silní, že se nemusíme bát nikoho. Oni by se spíše měli bát nás," dodal. Přímý přenos losování sledujte v sobotu od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Také Vrba konkrétní přání nevyslovil. "Radši nebudu nic říkat, protože před losem kvalifikace jsem si nepřál Nizozemsko a dostali jsme ho," řekl Vrba. "Čím bude skupina vyrovnanější, tím to bude lepší. Nakonec i k postupu (z kvalifikace) nám pomohlo to, že se ve skupině potkaly čtyři týmy, které sbíraly body kdekoliv," dodal.

Z prvního koše mohou Češi dostat hlavní favority, tedy domácí Francii či úřadující mistry světa Němce, s nimiž se utkají i v příští kvalifikaci o MS. Ve hře jsou také Španělsko, Anglie, Portugalsko a Belgie.

Rozdělení do košů pro losování mistrovství Evropy ve fotbale 2016:

1. koš: Francie, Německo, Španělsko, Anglie, Portugalsko, Belgie

2. koš: Itálie, Rusko, Švýcarsko, Rakousko, Chorvatsko, Ukrajina

3. koš: Česko, Švédsko, Polsko, Slovensko, Rumunsko, Maďarsko

4. koš: Turecko, Irsko, Island, Wales, Albánie, Severní Irsko

Klíčové pro postup by mělo být, jaké soupeře dostanou Češi ze druhého a čtvrtého koše. Ve druhém číhá Itálie, která sice v poslední době nepatří mezi hlavní favority, ale její čtyři tituly mistrů světa stále budí respekt. V posledním koši je pak hrozbou Wales, který prožívá nejlepší období v historii a tým kolem hvězdy Realu Madrid Garetha Balea považuje za černého koně i Vrba.

Los v Paříži budou moderovat fotbalové legendy Nizozemec Ruud Gullit a Francouz Bixente Lizarazu. S losováním pak pomohou bývalé hvězdy ME Oliver Bierhoff, Angelos Charisteas, David Trezeguet, trenér Vicente del Bosque a česká legenda Antonín Panenka.

Kromě jmen soupeřů pro ME by měl mít Vrba po víkendu jasno, kde bude tým bydlet. Zatím je favoritem město Tours na středozápadě Francie. Rovněž se rozhodne o jménech soupeřů pro přípravné zápasy v březnu a těsně před šampionátem.

V pondělí v poledne pak UEFA uvolní do prodeje posledních 800 tisíc vstupenek na šampionát. Fanoušci si je tak mohou kupovat už s vědomím, na jaké zápasy lístek bude.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Němce si snad pošetříme do skupiny o MS

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články