Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německo může postoupit na Euro 2012

Praha - Fotbalová kvalifikace o mistrovství Evropy 2012 vstupuje do své závěrečné fáze. Prvním jistým postupujícím se dnes může stát Německo, pokud ve skupině A zvítězí nad Rakouskem. Ve skupině G se pak minimálně k baráži může výrazně přiblížit Anglie případnou výhrou nad Bulharskem. Ve skupině I, kam patří česká reprezentace, se Litva bude snažit oplatit Lichtenštejnsku překvapivou červnovou porážku 0:2.

Fotbal
zdroj: Isifa

Německo vede skupina A o deset bodů před Tureckem, a pokud by porazilo Rakušany, mohlo by už slavit postup na šampionát. Němci zdolali Rakousko ve všech šesti posledních vzájemných zápasech a neprohráli s ním od roku 1931. "Vypadá to dobře. Teď už potřebujeme jen udělat ten poslední krok. Tohle je nejlepší tým, za jaký jsem kdy hrál, a proto věřím, že to zvládneme," řekl německý kapitán Philipp Lahm.

K postupu se může přiblížit také Itálie, která jede na Faerské ostrovy. Otázkou ale je, jak si svěřenci trenéra Cesare Prandelliho povedou, když kvůli stávce stále nezačala Serie A a budou tak nerozehraní. "Trochu mě to straší. Všichni očekávají naše jasné vítězství, ale bude záležet, jak se vypořádáme s nerozehraností," přiznal Prandelli, jehož tým v příští kvalifikaci o mistrovství světa vyzve i Českou republiku.



Portugalsko jede na Kypr s cílem oplatit ostrovní zemi překvapivou remízu 4:4 z Lisabonu. Chybět mu bude stoper Ricardo Carvalho, který kvůli sporům uvnitř týmu ukončil reprezentační kariéru. Francie bude hájit sérii 11 zápasů bez porážky v utkání na půdě Albánie. Ta však v domácím prostředí prohrála za poslední dva roky jen jediné z jedenácti utkání - únorovou přípravu se Slovinskem.

Na programu jsou i přátelské duely. Úřadující mistři Evropy i světa Španělé se v rámci přípravy na kvalifikační zápasy s Lichtenštejnskem a Českou republikou střetnou s Chile. Půjde o první vzájemné utkání od loňského mistrovství světa, kde Španělé vyhráli jen těsně 2:1 a odrazili se za pozdějším ziskem titulu.

Pro Španěly půjde zároveň o šanci zlepšit vztahy mezi hráči Barcelony a Realu Madrid, kteří se rozkmotřili při sérii vzájemných duelů. Přitom právě hráči těchto dvou týmů tvoří více než polovinu národního týmu. "Podle mě ale mezi námi nikdy nebyl vážný problém. Když jsme v jednom týmu, je všechno v pohodě," uvedl obránce Realu Madrid Sergio Ramos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články