Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Německo jako ten nejlepší tým – Die Mannschaft připomíná fotbalový triumf

Berlín – Sport měl vždycky blízko k filmovému umění a olympijské dokumenty jako Olympia Leni Riefenstahlové či Viděno osmi, snímek o mnichovských hrách, na kterém se podílel i Miloš Forman, patří do učebnic kinematografie. Na tradici filmových sportovních dokumentů se snaží navázat v Německu, kde měl premiéru dokumentární film o zlaté cestě německých fotbalistů na mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
V Berlíně měl premiéru Die Mannschaft

Na Postupimském náměstí fotbalisty přivítaly stovky fanoušků a aktéři samotní si před projekcí filmu Die Mannschaft mohli na červeném koberci připadat jako oscarové hvězdy. Mezi osmi stovkami pozvaných hostů si triumf Německa připomněl i prezident světové federace FIFA Joseph Blatter. "Německo si vítězství zasloužilo, protože hrálo od začátku útočně a hlavně jako tým," prohlásil Blatter.

Autory množství záběrů v devadesátiminutovém dokumentu jsou samotní hráči, kteří natáčeli na mobilní telefony. Název filmu ale autorům vnuknul anglický reprezentant Steven Gerrard, který během drtivého vítězství Německa nad domácí Brazílií 7:1 konstatoval na Twitteru: "Brazílie má Neymara, Argentina má Messiho, Portugalsko má Ronalda. Zatímco Německo má tým."

"Jedním z faktorů úspěchu bylo ideální počasí, které nám umožnilo trávit čas venku i mimo zápasy. A samozřejmě atmosféra, ta byla naprosto úžasná," podotkl kapitán německého mužstva Philipp Lahm.

Od snímku se všeobecně očekává podobný úspěch, který sklidil film Německo – letní pohádka po šampionátu v roce 2006, na kterém Němci coby pořadatelé skončili třetí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články