Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Němci zdolali Uruguay 3:2 a z MS vezou bronz

Port Elizabeth (JAR) - Fotbalisté Německa přestříleli na světovém šampionátu v utkání o třetí místo Uruguay 3:2 a obhájili bronz z předešlého mistrovství v roce 2006. Vítěznou branku v zápase plném zvratů zaznamenal osm minut před koncem svým prvním gólem v reprezentaci Khedira. Zatímco Uruguay nastoupila v nejsilnějším složení i s uzdraveným kapitánem Luganem, střelcem Forlánem a navrátilcem Suárezem, který si odpykal trest za vyloučení proti Ghaně, německý kouč Löw udělal hned pět změn. Další informace přináší internetový speciál msfotbal.cz.

Sám sice stihl zahnat chřipku, ale stejné příznaky nepustily na trávník kapitána Lahma ani Podolského. Kanonýr Klose zase laboruje se zády a nemohl se tak pokusit o překonání Ronaldova rekordu v počtu vstřelených gólů na šampionátech. Místo Neuera dostal poprvé na turnaji šanci náhradní brankář Butt, který se v německé sestavě objevil po dlouhých sedmi letech.

Reportáž z utkání Uruguay - Německo sledujte zde

Dnešní souboj opět potvrdil, že v duelech o třetí místo obvykle hraje prim ofenziva. Zpočátku se zdálo, že Němci navzdory absencím vstřebali zklamání ze semifinálové porážky rychleji než Uruguay.

V desáté minutě ještě zkazilo hlavičkujícímu Friedrichovi radost břevno, ale o devět minut později už Löwovi svěřenci slavili, když Schweinsteigerovu ránu dorazil Müller, který Němcům kvůli kartám chyběl proti Španělsku. Objev turnaje se pátým gólem na turnaji dotáhl na čelo tabulky kanonýrů a znovu si řekl o cenu pro nejlepšího mladého hráče mistrovství.

Uruguaycům pomohla k brzkému vyrovnání Schweinsteigerova nedbalost ve středu hřiště. O míč ho po necelé půlhodině hry lacino obral Pérez a následné přečíslení s přehledem zakončil Cavani. Tři minuty před pauzou mohl dokonat obrat Suárez, ale svoji pověst střelce tentokrát nenaplnil.

Druhého gólu se Uruguayci dočkali až chvíli po přestávce. Arévalo Ríos poslal v 51. minutě nebezpečný centr, do kterého se krásně položil Forlán a také on pátou brankou na šampionátu dotáhl čelo tabulky střelců. Soupeřova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Muslera v 56. minutě podběhl Boatengův centr a Jansen hlavou znovu srovnal. Němci patnáctým gólem na turnaji potvrdili, že jsou nejproduktivnější týmem v Jižní Africe. 

Navzdory neustávajícímu dešti a rozbitému terénu chtěly oba týmy strhnout výhru na svou stranu a divákům v závěru nabídly mnoho vzrušujících momentů. Rozhodnutí přinesla až 82. minuta, kdy závar po rohovém kopu zakončil přesnou hlavičkou a premiérovým reprezentačním gólem Khedira. 



Přesto se ještě mohlo prodlužovat. Ve třetí minutě nastavení kopal z výhodné pozice přímý kop Forlán a břevno, které trefil, mu asi bude ještě dlouho znít v uších. Uruguayci tak třetí cenný kov z MS nezískali, naopak Němci stejně jako před čtyřmi lety doma slaví bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články