Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Němci uznali, že Španělé jdou do finále zaslouženě

Durban (JAR) - Fotbalisté Španělska doufají, že poté, co postoupili přes Německo poprvé v historii do finále mistrovství světa v Jihoafrické republice, v neděli zvládnou i poslední překážku v duelu s Nizozemskem. Němci, na které po čtyřech letech znovu zbude souboj o bronz, po prohře 0:1 uznali, že si soupeř postup do finále rozhodně zaslouží. Další informace najdete na webu msfotbal.cz.

"Hráli fantasticky," řekl s respektem německý kouč Joachim Löw. "My jsme do dneška zažívali také skvělý turnaj, ale dnes to už tolik neklapalo, neměli jsme v sobě takovou šťávu. Španělsko ukázalo svoji extratřídu, jen potvrdili, že v posledních dvou, třech letech jsou absolutně nejlepší," uvedl. 

Jeho protějšek Vicente Del Bosque byl pyšný na mužstvo, které jako první španělský tým v historii prošlo do finále MS. "Všichni hráči od obrany po útok byli výjimeční a sehráli velký zápas," radoval se Del Bosque. "Ale ještě je před námi jeden zápas, ten nejdůležitější," upozornil španělský kouč na blížící se souboj s "Oranjes".


Španělé stejně jako před dvěma lety při finále Eura ve Vídni porazili Němce
1:0 a sehráli možná nejlepší partii na mistrovství, byť i třetí zápas
ve vyřazovacích bojích vyhráli nejtěsnějším rozdílem. "Ale ukázali jsme, že v těch vypjatých chvílích ze sebe dostáváme to nejlepší," tvrdil útočník David Villa.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Pavla Šimka a Evy Pláničkové

Ten se v zápase sice neprosadil, ale s pěti brankami zůstává nejlepším kanonýrem šampionátu společně s Nizozemcem Wesleym Sneijderem, nedělním sokem. Villa má před nedělním finále sebevědomí na rozdávání. "Postup do finále jsme si zasloužili, ale chceme ještě víc. Finále byl náš cíl, teď chceme být šampiony," prohlásil Villa.

Německá preciznost vs. španělský temperament

Původně outsideři s orlicí na prsou překvapili už v zápasech s Argentinou a Anglií. Jejich šance vystřelily strmě vzhůru, což potvrzovaly i sázkové kurzy. "Němci jsou jasní favorité. Teď před zápasem na ně dostáváme i sázky za 75 tisíc eur. Všichni teď chtějí vydělat a sází na Německo," prohlásil před semifinále mluvčí sázkové kanceláře William Hill Rupert Adams.

178514.jpg178512.jpg

Po 73 minutách však německé sny rozprášil jediný gól soupeře a plné ulice španělských měst začaly slavit. "Když jsme před půl rokem vyhráli mistrovství Evropy, věděl jsem, že nás čeká něco velkého. Rovnou jsem si koupil lístek do Jižní Afriky!" volal šťastný španělský fanoušek. "Španělsko bude poprvé ve finále a myslím, že vyhrajeme. Budeme noví světoví šampióni!" křičel další fanda. Prohrou se v Německu alespoň načas zbořily integrační bariéry. Palce drželi i jinak ne zrovna němečtí patrioti. "Fandili jsme naší druhé zemi," prohlásil Yüksel, přistěhovalec z Turecka.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články