Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Největší zklamání kariéry, smutnil po vyřazení Busquets. Iniesta se asi loučil

Po závěrečném hvizdu nevěřícně sledovali, co se to právě stalo. Fotbalisté Barcelony po porážce 0:3 na půdě AS Řím a konci v Lize mistrů prožívali obrovské zklamání, které jen tak nezapomenou. Záložník Sergio Busquets ho považuje za vůbec největší v kariéře v dresu katalánského celku. Pro Andrése Iniestu byla šokující porážka navíc posledním duelem v prestižní soutěži.

Zklamaný Andrés Iniesta
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Měli všechno ve svých rukou. Po domácím vítězství 4:1 se čekalo, že si fotbalisté Barcelony postup do semifinále bez problémů pohlídají a v opačný scénář věřil jen skutečně velký optimista. Fotbalisté Říma však Kataláncům udělali z úterního večera noční můru.

"Jestli to je největší rána mé kariéry v Barceloně? Asi ano. Je to nejhorší zkušenost," smutnil po utkání záložník Sergio Busquets, jenž musel zkousnout fakt, že Barcelona se potřetí v řadě nedostala mezi nejlepší čtyři celky Ligy mistrů.

Plán poklidného večera se pro Barcelonu začal bortit už v 6. minutě, kdy poprvé inkasovala od Edina Džeka, což vlilo domácím elán do žil. Kataláncům se v italském hlavním městě navíc vůbec nedařilo hrát svoji hru, za což přišli další dva tresty v druhé půli. Po faulu Gerarda Piquého proměnil penaltu Daniele De Rossi a velkolepý večer "Giallorossi" dovršil v 82. minutě z rohu stoper Kostas Manolas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Řím - Barcelona

"Byli lepším týmem. Pro ně to byl holt zápas všechno, nebo nic. Do utkání jsem šli po sérii dobrých výsledků a ve formě, ale toto všechnu práci degradovalo," nechápal Busquets.

Jeho spoluhráč ze záložní řady Andrés Iniesta přiznal, že pro hosty bylo náročné srovnat se s rozestavením Římanů, kteří překvapili systémem 3-4-1-2 na hrotu s Džekem a Patrikem Schickem.

"Nedokázali jsme se na to adaptovat. Věděli přesně, jak útočit a my vůbec nenašli cestu, jak je zastavit. Nečekali jsme, že vůbec můžeme ztratit takové vedení. Je to obrovské zklamání. Doufali jsme, že můžeme Ligu mistrů vyhrát," řekl třiatřicetiletý záložník.

Pro něj to navíc byl pravděpodobně poslední zápas v dresu Barcelony v Lize mistrů, protože mu na konci ročníku končí smlouva a spekuluje se, že jeho další kroky povedou do čínské ligy. "Tento scénář je možný, ale dnes není správný čas, abych to oznámil. Všichni jsme raněni," dodal.

Oba záložníci nyní doufají, že Barcelona dokáže zabrat a ovládnout alespoň zbylé dvě soutěže, v nichž ještě figuruje. V lize zatím drží první místo a ve Španělském poháru je už ve finále proti Seville.

"Musíme zbylé trofeje vyhrát. Nebyla by to špatná sezona, kdybychom to dokázali, i když stejně to bude kalit výsledek z Říma," dodal Busquets.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články