Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Největší vítězství kariéry. Casillas se plně zotaví, ale fotbalová budoucnost je ve hvězdách

Bývalého mistra světa a Evropy Ikera Casillase postihl infarkt během středečního tréninku a je stále hospitalizován. Z nemocnice už ale stačil poslat vzkaz, že je vše pod kontrolou. Špičkový španělský gólman by se měl plně zotavit, není však jisté, zda se ještě někdy vrátí do profesionálního fotbalu. Podle lékaře Porta, kde sedmatřicetiletý gólman působí, bude osud jeho kariéry záviset na mnoha faktorech.

Iker Casillas
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Filipe Amorim

"Bude záležet na lécích, které bude muset brát, na zohlednění fyzických požadavků jeho profese i na jeho vůli ještě hrát," řekl klubové televizi lékař Nélson Puga. "Až poté, co se všechno pečlivě vyhodnotí, bude možné rozhodnout, zda bude moci pokračovat a zda bude chtít pokračovat," dodal.

Podle Pugy měl Casillas štěstí v neštěstí, že byl infarkt diagnostikován brzy po příjezdu do nemocnice. "Lékaři, kteří ho ošetřovali, měli vynikající ruce, stejně jako Casillas v brance," uvedl Puga a potvrdil, že by si gólman neměl odnést žádné trvalé následky.

Casillasův agent Carlo Cutropía prozradil, že slavný brankář začal pociťovat bolest na hrudi a problémy s ústy a pažemi zhruba v polovině tréninku. "Tohle je mnohem důležitější než titul z mistrovství světa. Je to největší vítězství jeho kariéry, jeho nejlepší zákrok," uvedl. Přidal, že jeho klient je v dobrém stavu a v nemocnici žertuje.

Casillas přišel do Porta v roce 2015 z Realu Madrid, s kterým vyhrál pětkrát španělskou ligu a třikrát Ligu mistrů. Portu pomohl v minulé sezoně získat ligový titul a Superpohár. Se španělskou reprezentací ovládl mistrovství světa v roce 2010 a Euro v letech 2008 a 2012. Za národní tým nastoupil ve 167 zápasech a je španělským rekordmanem. Pětkrát byl vyhlášen nejlepším brankářem světa.

Portu bude chybět v závěru ligové soutěže, v níž jsou obhájci titulu tři kola před koncem druzí o dva body za Benficou Lisabon. Prezident klubu Jorge Pinto da Costa uvedl, že všichni v Portu nyní budou mít kvůli Casillasovi motivaci navíc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články