Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nejsme tu od focení selfie s Messim. Chceme Argentinu poslat domů, zní z tábora Kataru

Pořád vyhlíží velký seniorský úspěch v dresu Argentiny a další šanci má na právě probíhající Copa América. Aby ale o něčem takovém mohl Lionel Messi vůbec reálně přemýšlet, potřebuje v první řadě odvrátit šokující vyřazení v základní skupině. Katar, který v klíčové bitvě bude stát proti favoritovi, však chce poslat hvězdu Barcelony a spol. domů.

Lionel Messi
zdroj: REUTERS autor: Luisa Gonzalez

Neúspěchy s reprezentací snáší velice těžce. Není se čemu divit. Na Lionela Messiho bývá neustále vyvíjen extrémní tlak, aby konečně dotáhl Argentinu k nějaké velké trofeji jako jeho hvězdný předchůdce Diego Maradona.

Jednatřicetiletý útočník k tomu měl už třikrát setsakra blízko. Do finále pomohl Argentině jak na mistrovství světa 2014, tak na Copa América v letech 2015 i 2016. Pokaždé z toho však bylo extrémní zklamání, které dokonce hvězdu Barcelony po posledním jihoamerickém šampionátu dovedlo k oznámení konce reprezentační kariéry.

Svůj tah si nakonec rozmyslel, ale od té doby v modrobílém dresu příliš radosti neprožil. Na světovém šampionátu 2018 skončily naděje "la albiceleste" už v osmifinále a na právě probíhající Copa to může dopadnout ještě hůře. Velký favorit má obrovské problémy s postupem ze základní skupiny a v závěrečném vystoupení musí bezpodmínečně porazit Katar.

Asijský šampion měl být přitom ve skupině B jasným outsiderem a víceméně do počtu. Situace před vzájemným měřením sil je ovšem taková, že v porovnání s Argentinou má Katar stejně bodů, ale lepší skóre, takže si může dovolit hrát i na remízu, jež by mu teoreticky mohla stačit k postupu do čtvrtfinále ze třetího místa.

Tato idea se velmi pozdává kouči Kataru Félixi Sánchezovi, jenž je před utkáním hodně motivovaný a touží Argentinu poslat senzačně domů. "Je pravda, že v Jižní Americe nejsme moc známí, ale jsme superprofesionálové. Přijeli jsme sem bojovat o úspěch, ne si dělat fotky s Messim," burcuje před večerním duelem.

Právě Messi dal zatím na turnaji jediný gól Argentiny při remíze 1:1 s Paraguayí. V druhém střetnutí pak Argentina padla 0:2 s Kolumbií. I Katar, který se dostal na šampionát společně s Japonskem na pozvánku, má rovněž jeden bod díky remíze 2:2 s Paraguayí, ale i díky prohře s Kolumbií jen 0:1 ho před favorita dostává skóre.

"Je nám jedno, že můžeme vyřadit takového giganta, jakým je Argentina. Co je pro nás především skvělou zprávou, je fakt, že máme šanci postoupit," uznal kouč Kataru.

Na Argentinu tak před večerním zápasem bude směřovat obrovský tlak, jelikož musí bezpodmínečně vyhrát. A obrovská pozornost bude upřena na výkon Messiho, na něhož se připravuje i Sánchez.

"Messi může rozhodnout v kterémkoliv zápase díky své kvalitě. Stovky trenérů zkoušely vymyslet způsob, jak ho zastavit, ale žádná magická formule neexistuje. Vše je to o Leových nohách. Je těžké ho vynulovat, ale pokusíme se," dodal kouč Kataru.

Čeká Messiho další tvrdá rána v milovaném modrobílém dresu? V Kataru by byli velice rádi.

Zdroj
ČT sport, goal.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články