Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Nejslavnější jihoamerickou trofej vezou z Madridu hráči River Plate

Pohár osvoboditelů patří fotbalistům River Plate. Ti porazili ve finálové odvetě v Madridu 3:1 v prodloužení svého odvěkého městského rivala z Buenos Aires Bocu Juniors a získali počtvrté nejslavnější jihoamerickou trofej.

Leonardo Jara po promarněné šanci Boca Juniors
zdroj: ČTK/AP autor: Andrea Comas

První finále, které se hrálo téměř před měsícem na stadionu Bocy, skončilo 2:2, nicméně vzhledem k přesunutí duelu na neutrální hřiště neplatilo pravidlo o větším počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře.  

Zápas, jenž byl do španělské metropole přesunut z bezpečnostních důvodů, rozhodlo River Plate v přesilovce. Na začátku prodloužení byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Wilmar Barrios z Bocy a ve 109. minutě ranou zpoza šestnáctky Juan Quintero poslal River Plate do vedení 2:1.  Třetí gól pak Boca inkasovala v nastaveném čase do prázdné branky, kdy se na roh vydal do vápna River Plate i brankář a po rychlém brejku soupeře už neměl šanci se vrátit.

Je nám líto, video expirovalo.
River Plate triumfovalo v Poháru osvoboditelů

Boca přitom začala finále lépe a po gólu Daria Benedetta krátce před poločasem vedla. Do prodloužení poslal ostře sledovaný duel po hezké kombinační akci Lucas Pratto.  

Do Madridu byla odveta finále jihoamerické obdoby Ligy mistrů přesunuta kvůli incidentu předcházejícímu plánovaný zápas na stadionu River Plate. Domácí fanoušci 24. listopadu napadli autobus s hráči Bocy a zápas byl odložen. Nejprve o den a poté na 9. prosince na jiný kontinent.

River Plate - Boca Juniors 3:1 po prodl. (1:1, 0:1)

Branky: 68. Pratto, 109. Quintero, 120.+2 Martínez - 44. Benedetto. ČK: 92. Barrios (Boca). První zápas 2:2, trofej získalo River Plate.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články