Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Nejlepším fotbalistou Evropy je Messi

Monako - Novou cenu UEFA pro nejlepšího hráče působícího v Evropě získal Argentinec Lionel Messi z Barcelony. Za ním skončili jeho spoluhráč Xavi a Portugalec Cristiano Ronaldo z Realu Madrid. O vítězi rozhodli novináři z 53 členských zemí. Messi dostal 38 hlasů, Xavi jedenáct a Ronaldo tři. Čtyřiadvacetiletý útočník Messi vstřelil v minulé sezoně 53 soutěžních branek a Barceloně výrazně pomohl k mistrovskému titulu i triumfu v Lize mistrů. Naposledy přispěl k zisku španělského Superpoháru, když v srpnovém dvojzápase s Realem Madrid zaznamenal tři zásahy.

Lionel Messi
zdroj: AP

"Jsem poctěn, že jsem vyhrál tuto cenu a chci poděkovat spoluhráčům. Neustálá touha vyhrávat nás žene dopředu a soudržnost v šatně nám dává sílu," prohlásil aktuální držitel ocenění pro nejlepšího hráče světa Zlatý míč FIFA.

O znovuzavedení ceny pro nejlepšího fotbalistu hrajícího v Evropě se zasadil prezident UEFA Michel Platini spolu s uskupením European Sports Media, které sdružuje fotbalové magazíny. Tradice oceňování nejlepšího hráče v Evropě skončila loni, kdy se spojila anketa časopisu France Football Zlatý míč s anketou o nejlepšího fotbalistu světa mezinárodní federace FIFA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články