Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nejlepším dorostencem je Kalas, fotbalistkám vládne Pincová

Praha - Obránce Tomáš Kalas zvítězil v anketě o nejlepšího českého fotbalového dorostence a může se pyšnit neoficiální nálepkou největšího domácího talentu. Zadák londýnské Chelsea, který hostuje v nizozemském Arnhemu, zvítězil v anketě Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Ocenění v kategoriích neprofesionálního fotbalu byla udělena na pražském Žofíně na galavečeru Grassroots. Mezi fotbalistkami triumfovala Veronika Pincová z pražské Slavie, nejlepším futsalistou roku je pošesté v kariéře Roman Mareš z Chrudimi.

Tomáš Kalas
zdroj: ISIFA/VLP autor: Jiří Kopáč

Osmnáctiletý Kalas loni s reprezentační devatenáctkou získal stříbro na mistrovství Evropy v Rumunsku a v anketě vyhrál po předchozích dvou vítězstvích sparťana Václava Kadlece. Kalas na Žofín nemohl dorazit, protože je s týmem Arnhemu na zahraničním soustředění. Cenu za něj převzal otec. Kalas zvítězil před slávistou Martinem Hurkou a třetím Filipem Twardzikem ze Celtiku Glasgow.

První vítězství mezi ženami získala slávistka Pincová. Naopak už pošesté si šel pro trofej futsalista Mareš, který se na trůn vrátil po čtyřech letech a ukončil dvouleté panování spoluhráče z Chrudimi Lukáše Rešetára, jenž skončil třetí. Druhé místo obsadil jeden z objevů letošní sezony a nová reprezentační hvězda Michal Seidler z Tanga Brno.

Druhé vítězství ze sebou si připsal příbramský fotbalista Dominik Mašek, který v kategorii o nejlepšího mladšího dorostence zopakoval loňské prvenství. Stálicí je i futsalový kouč Tomáš Neumann. Reprezentační trenér předčil konkurenci už počtvrté za sebou. Loňské vítězství obhájil kouč ženské fotbalové reprezentace Vladimír Hruška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články