Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nejlepší výkon v Goodison Parku, jásal Klopp po demolici městských rivalů

Během svého úspěšného angažmá v Liverpoolu zažil celou řadu třaskavých derby na stadionu Evertonu, ale výkon ve středečním (4:1) označil za nejlepší. Více než měsíc od triumfu na Old Trafford (5:0) rozstříleli jeho svěřenci i dalšího rivala a v Premier League drží třetí místo. Po třetím vítězství v řadě ztrácí na vedoucí Chelsea dva body.

Diogo Jota z Liverpoolu se raduje z gólu
zdroj: PA autor: Peter Byrne

"Byl to bezesporu náš nejlepší výkon v Goodison Parku, jaký jsem zde zažil," řekl Klopp.

"Odehráli jsme tu řadu dobrých zápasů, ale nikdy ne tak dobrých. Nikdy jsme nebyli tak chladnokrevní a sebejistí. Proto jsme zápas vyhráli. Jsem za to velmi rád," uvedl čtyřiapadesátiletý kouč, který dovedl Liverpool v roce 2020 k mistrovskému titulu.

Jeho svěřenci vedli v městském derby již po 19 minutách díky brankám Jordana Hendersona a Mohameda Salaha 2:0. Televizní kamery rovněž zaznamenaly, že v tu chvíli začali někteří domácí fanoušci Goodison Park opouštět.

Přestože do přestávky snížil Demarai Gray, ve druhé půli pojistili tři body pro Liverpool opět Salah a Diogo Jota. "Pochopitelně jsme se podobná utkání museli naučit. Museli jsme se naučit hrát na Old Trafford nebo v Goodison Parku a ukázali jsme, že jsme udělali v našem vývoji velký posun," mínil Klopp.

"Reds" se podařilo získat po říjnové výhře 5:0 na hřišti Manchesteru United další jednoznačné vítězství proti jednomu z hlavních rivalů. "Tohle teď musíme opakovat v každém takovémto zápase. Emoce jsou důležité a my jsme velmi emotivním tým. Hlavní a nejdůležitější ale je držet si správné nastavení. Derby proti Evertonu a United jsou velké zápasy, a pokud v nich chcete hrát hrát svůj nejlepší fotbal, musíte být chladnokrevní a soudržní," doplnil Klopp.

Hlavním lídrem týmu je útočník Salah, který vstřelil v dosavadních čtrnácti ligových duelech už 13 gólů. Vedle Kloppa jej chválil i kapitán Henderson. "V této sezoně je prostě neuvěřitelný. Nechtěl bych proti němu hrát. Hodně mi to usnadňuje, protože mu stačí jen dát míč, on s ním uteče a skóruje. Předvedl další výborný výkon," konstatoval Henderson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články