Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

"Nejlepší hráč ligy," chválí exsparťana Bonyho v Nizozemsku

Amsterodam - Finiš nizozemské Eredivisie může být letos velmi zajímavý i díky Bonymu Wilfriedovi. Toho označil trenér fotbalistů Haagu za nejlepšího hráče ligy poté, co bývalý útočník Sparty vstřelil jeho týmu dva góly a na další přihrál v sobotním zápasu Arnhemu při výhře 4:0. Nebýt drnu na hřišti, mohl dokonce nasázet hattrick. Vittese se tak udrželo ve hře o titul. Na vedoucí Ajax ztrácí sedm kol před koncem jen tři body. 

Bony Wilfried
zdroj: Getty Images autor: Dean Mouhtaropoulos

Bony si upevnil vedení v tabulce střelců. Ve 24 zápasech nizozemské ligy dal v tomto ročníku 26 gólů. Před druhým Grazianem Pellem z Feyenoordu má náskok pěti branek. "Je to mimořádný útočník a nejlepší hráč v lize," pochválil reprezentanta Pobřeží slonoviny trenér Haagu Maurice Steijn.

Bony je rád, že svými góly pomáhá Arnhemu živit naději na účast v Lize mistrů, která ho láká. "Samozřejmě bych si ji rád zahrál. Jestli to bude za Vitesse, to se uvidí," řekl Bony, který přitahuje zájem věhlasných evropských klubů.

Africký forvard dal v probíhající sezoně více gólů než takoví kanonýři jako Zlatan Ibrahimovič v dresu PSG (25) nebo Luiz Suárez za Liverpoool (22). Kvalita francouzské Ligue 1 a anglické Premier League je sice o něco výše než holandská Eredivisie, ale Bony se dokázal střelecky prosadit i v těžkých utkáních proti PSV, Ajaxu či Feyenoordu.

Výsledky 27. kola:

Haag - Arnhem 0:4 (8. a 39. Bony Wilfried), Nijmegen - Heerenveen 1:3, PSV Eindhoven - Waalwijk 2:0, Venlo - Almelo 0:2, Alkmaar - Ajax Amsterodam 2:3, Breda - Tilburg 4:0, Feyenoord Rotterdam - Utrecht 2:1, Groningen - Twente Enschede 0:3.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články