Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nejlepší gól kariéry, řekl o svém "škorpionovi" Mchitarjan

Manchester – V úvodu sezony nedostával od kouče Josého Mourinha příliš prostoru na hřišti a mluvilo se o rychlém návratu do Dortmundu. Během prosince však Henrik Mchitarjan naplno ukazuje potenciál, který v něm dřímá. Vstřelil tři góly a zejména jeho pondělní zásah do sítě Sunderlandu zvedl fanoušky na Old Trafford ze sedadel. Arménský ofenzivní záložník skóroval kopem patičkou přes hlavu, jemuž se přezdívá "škorpion".

Henrik Mchitarjan slaví gól do sítě Sunderlandu
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Mchitarjan si v 86. minutě naběhl na centr Zlatana Ibrahimoviče a efektním akrobatickým zakončením překonal brankáře Jordana Pickforda. "Jsem nadšený. Byl to nejlepší gól, jaký jsem kdy vstřelil. Nejprve jsem se podíval na asistenta, a když nesignalizoval ofsajd, začal jsem slavit," řekl Mchitarjan v rozhovoru pro klubovou televizi.

V jeho pozici prý nešlo udělat nic jiného. "Čekal jsem, že míč bude přede mnou, a pak jsem si uvědomil, že ho mám za sebou. Jediná věc, kterou jsem mohl udělat, byla patička. Tak jsem to zkusil a uspěl jsem," doplnil sedmadvacetiletý středopolař.

Stylově tak oslavil návrat do sestavy po dvouzápasové absenci způsobené problémy s kotníkem. "Poslední zranění už mě nijak neomezuje. Jsem rád, že jsem zpátky a mohu zase pomáhat mužstvu. Je důležité, že jsme v dobré formě. Snad v tom budeme pokračovat," zakončil Mchitarjan.

United zvítězili počtvrté za sebou a v tabulce jim po neúplném 18. kole patří šesté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články