Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nejlépe placeným sportovcem světa je po roční pauze znovu Messi

Nejlépe placeným sportovcem uplynulého roku byl argentinský fotbalista Lionel Messi. Útočník Paris St. Germain si podle magazínu Forbes přišel na 130 milionů dolarů (asi 3,2 miliardy korun).

Lionel Messi se raduje z gólu v dresu PSG
zdroj: imago sportfotodienst autor: Sebastian Frej

Messi se vrátil na první místo po roční pauze – v předchozím pořadí byl druhý za irským zápasníkem MMA Conorem McGregorem. Druhou příčku nyní obsadil basketbalista LeBron James z Los Angeles Lakers s příjmem 121 milionů.

Třetí byl fotbalista Cristiano Ronaldo z Manchesteru United, který si vydělal 115 milionů. Za ním se seřadili Messiho spoluhráč z Paříže Neymar (95 milionů) a basketbalista Stephen Curry z Golden State (92,8).

Na šesté pozici se umístila další hvězda NBA Kevin Durant z Brooklynu (92). Šestý byl švýcarský tenista Roger Federer (90,7), přestože v roce 2021 kvůli operaci kolena odehrál jen pět turnajů.

Nejlepší desítku uzavřeli mexický boxer Canelo Álvarez (90), sedminásobný vítěz Super Bowlu v americkém fotbale Tom Brady z Tampy Bay (83,9) a basketbalista Janis Antetokounmpo z Milwaukee (80,9).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články