Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nejjednodušší nula, co jsem kdy vychytal, míní Mandous po výhře nad Kuvajtem

Brankář Aleš Mandous si pochvaluje, že prožívá nejlepší období kariéry. Devětadvacetiletý gólman po letním příchodu z Olomouce začal nastupovat ve Slavii, za kterou si připsal čtyři čistá konta po sobě a gól nedostal ani ve čtvrtečním přípravném utkání fotbalové reprezentace proti Kuvajtu. Při drtivém vítězství 7:0 neměl téměř žádnou práci a vychytanou nulu označil za nejlehčí v kariéře.

Fotbalový brankář Aleš Mandous
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Samozřejmě si tohle období moc užívám. Pro každého gólmana, když udrží čisté konto, je to jen plus. Dodává to větší sebevědomí celému týmu. Je to zatím asi nejlepší období kariéry, protože chytám v jednom z nejlepších klubů v lize a chytám teď pravidelně. Takže jsem moc šťastný," řekl při on-line rozhovoru s novináři Mandous, který se s reprezentací v Praze chystá na úterní závěrečný zápas kvalifikační skupiny o mistrovství světa proti Estonsku.

V duelu s Kuvajtem na něj nešla žádná přímá střela, soupeř pouze jednou zamířil mimo tyče. "Byl to asi nejlehčí zápas pro gólmana, co si může představit. Ta nula byla nejjednodušší, co jsem kdy vychytal. Vůbec jsem si nepředstavoval, že by to mohl být tak lehký zápas. Musel jsem se v brance hýbat, protože už byla velká zima. Tak jsem si aspoň dával nabíhané rovinky," uvedl Mandous.

"Zápas jsem si moc užil, protože reprezentovat je pro mě velká čest. Jsem rád, že jsem dostal od trenérů důvěru. Jsem vděčný, že tady mohu být a že jsem mohl zápas odchytat. Nula se vždy počítá," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Česko - Kuvajt

Za reprezentaci chytal podruhé a znovu to bylo v Olomouci, kde působil. Před rokem v září debutoval při prohře 1:2 v Lize národů se Skotskem za náhradní výběr, který zastoupil původní tým, jenž musel do karantény kvůli koronaviru.

"Do domácí kabiny jsem šel najisto, měl jsem to nachozené za předchozí tři roky. Moc rodinných příslušníků jsem na zápase neměl, protože mám rodinu v Plzni a přes celou republiku je to daleko. Ale měl jsem tam hodně kamarádů a po zápase jsem se s nimi pozdravil. Byl to pro mě krásný návrat. Shodou okolností první reprezentační zápas jsem odchytal také v Olomouci, takže je to taková moje srdeční záležitost," uvedl Mandous.

Po letním příchodu do Slavie nejprve kryl záda Ondřeji Kolářovi, který však v poslední době nepůsobil jistě. Mandous proto odchytal za Pražany čtyři soutěžní duely po sobě a ve všech udržel čisté konto.

"Nemyslím si, že je to teď rozdělené na jedničku a dvojku. Teď prostě chytám já, ale s Ondrou máme skvělý vztah a podporujeme se. Když chytal on, podporoval jsem ho já. Když chytám já, podporuje on mě. Dělá mi skvělý servis. Takhle by to mělo být v každém klubu. Já nikdy neměl s nikým žádný problém. Myslím, že Ondra se chová úplně normálně, je to profesionál," prohlásil Mandous.

Cítí, že se ve Slavii zlepšuje. "Gólmanské tréninky se moc neliší, i když ve Slavii je větší důraz na hru nohou a postavení. Chvilku jsem si také zvykal na rychlost, je o poznání větší, než byla v Olomouci. Také kvalita zakončení je vyšší. Jsem rád, že jsem ve Slavii a tím se mohu jen zlepšovat. Určitě na sobě progres cítím. Doufám, že to bude pokračovat," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články