Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Nejdražší lístek na ME "21" bude stát 350 korun

Praha - Vstupenky na fotbalové Euro jednadvacítek jsou k mání. Držitel Zlatého míče Pavel Nedvěd dnes slavnostně spustil prodej. Hrát se bude v Praze, Olomouci a Uherském Hradišti. Na zápasy v základních skupinách stojí lístky 100 až 200 korun, na finále 250 až 350 korun. Organizátoři věří, že se díky těmto cenám povede zaplnit hlediště.

Sport
zdroj: ČT4

"Při stanovení cen vstupenek na jednotlivé zápasy jsme dospěli k určitému kompromisu mezi představami organizačního výboru a UEFA. Je to akce, která tu dlouho nebude, takže by se mohlo zdát, že na tom budeme chtít hlavně vydělat. Naším cílem je však maximální návštěvnost, tomu jsme přizpůsobili i ceny," řekl předseda organizačního výboru Petr Fousek.

"Pevně věříme, že stadiony budou na každý zápas plné a bude skvělá atmosféra," dodal. "Cena je perfektní vzhledem k tomu, jak obrovská akce to je. Bál jsem se, aby vstupenky nebyly drahé, teď se spíš bojím toho, abychom měli dostatečně velké stadiony," řekl Nedvěd.

Vstupenky lze kupovat např. prostřednictvím oficiálního webu turnaje. Brzy budou lístky také na pokladnách stadionů Sparty, Slavie, Sigmy Olomouc a Slovácka. Každý zájemce si může koupit maximálně čtyři vstupenky. Členové FAČR mohou využít dvacetiprocentní slevu.

K dispozici jsou také balíčky vstupenek na tři utkání základních skupin pro jednotlivé stadiony. Jejich cena je 210 a 420 korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd odstartoval prodej lístků na Euro jednadvacítek

Lístky budou k prodeji postupně

Pro fanoušky je k dispozici 230 tisíc vstupenek v několika vlnách, jak se budou uvolňovat jednotlivé sektory. "Na minulém šampionátu v Izraeli se prodalo 160 tisíc lístků, náš cíl je pokořit hranici 200 tisíc," řekl Fousek, který očekává i velký zájem zahraničních fandů, především ze sousedního Německa. Podle Nedvěda se dá očekávat i příjezd fanoušků z Itálie. "Italové turnaji přikládají velkou vážnost a hodně to sledují. Už se mě na vstupenky vyptávali. Nemohou se dočkat, nejraději by hráli už zítra," řekl Nedvěd.

Nízká cena vstupenek srovnatelná s cenami na ligové zápasy by se neměla negativně projevit na rozpočtu šampionátu. "Naše filozofie je mít vyrovnaný či mírně plusový rozpočet a nekončit ve ztrátě. Nastavení cen vstupenek na tom nic nemění," uvedl Fousek.

Šampionát začne 17. června, finále je na programu 30. června. Pražskou skupinu A tvoří vedle českého výběru Německo, Srbsko a Dánsko, v moravské části se představí Anglie, Itálie, Portugalsko a Švédsko. Jedno semifinále a finále hostí Praha, druhé semifinále Olomouc a případný zápas o účast na olympijských hrách Uherské Hradiště.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam tiskové konference k fotbalovému ME 2015
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články