Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nehorázné pomluvy a lži. Berbr s Damkovou se budou bránit soudní cestou

Praha - Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr a předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková se budou bránit obviněním ze strany Libora Kovaříka soudní cestou. Bývalý sudí prohlásil, že rozhodčí ovládá mafiánskými praktikami Berbr, který je životním partnerem Damkové.

Sport
zdroj: ČT4

"Vzhledem k tomu, že jsme se stali v poslední době terčem nehorázných pomluv a lží, což poškozuje nejen nás dva, naši práci pro fotbal, ale i FAČR, rozhodli jsme se celou záležitost předat našemu právnímu zástupci ke sjednání nápravy soudní cestou," uvedli Berbr s Damkovou v prohlášení.

Kovařík obvinil Berbra krátce poté, co ukončil rozhodcovskou kariéru s tím, že za jeho koncem byly právě praktiky místopředsedy asociace. Funkcionář prý řídil komisi rozhodčích přes veřejné zesměšňování na seminářích, vyhrožování nebo nucení k podpisům různých petic.

"Dál už jsem to nemohl snášet. Pochopil jsem, že o mně jako o rozhodčím rozhoduje už jen on - člověk s estébáckou minulostí. Dagmar Damková? Ta je pod absolutním vlivem svého manžela a stvořitele," prohlásil Kovařík, který se 197 odpískanými zápasy drží rekord české ligy a v posledních letech byl českou 'dvojkou' na mezinárodní listině za Pavlem Královcem.

Právě Královec a další přední český rozhodčí Jan Jílek se však za Damkovou a Berbra postavili a odmítli, že by Berbr rozhodčí ponižoval a zastrašoval, jak popisoval Kovařík. Podporu jim vyjádřila i samotná komise, zatímco předseda FAČR Miroslav Pelta připustil, že Berbrův vliv na komisi není zcela v pořádku.

Aférou se velmi pravděpodobně bude zabývat výkonný výbor asociace na nedělním zasedání v Rize v rámci kvalifikačního utkání české reprezentace s Lotyšskem. Pelta však Berbra odvolat nemůže, to je v pravomoci valné hromady.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články