Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nedvěda mrzí, že Del Piero v Juventusu nehraje

Řím - Fotbalisté Juventusu sice vedou italskou ligu, bývalý kapitán české reprezentace a nyní člen správní rady turínského celku Pavel Nedvěd však stoprocentní spokojeností nehýří. Trápí ho role někdejšího spoluhráče a jedné z ikon klubu Alessandra Del Piera, který je v sedmatřiceti letech v týmu pouze náhradníkem.

"Upřímně, nemůžu vystát, že hráč jako on je na lavičce, nebo dokonce na tribuně. Taková hvězda by se měla rozloučit se vztyčenou hlavou, na hřišti," prohlásil Nedvěd. Del Piero strávil v Juventusu prakticky celou kariéru a je nejlepším střelcem v historii klubu. Přesto vedení nedávno oznámilo, že tato sezona je pro něj v klubu poslední. "Opravdu mi na něm záleží. Hodně pro klub udělal a je smutné, že nehraje. Vím, že chce hrát až do čtyřiceti, ale rozhodnout se musí on," dodal bývalý český reprezentant.

Co však Nedvědovi dělá velkou radost, jsou výkony týmu v Serii A, kterou Juventus vede o bod před Udine a Laziem Řím. "Každý si myslí, že Juventus v čele je něco výjimečného, ale já ne. Kdysi to bývalo pravidlem, neměli bychom ale usnout na vavřínech," uvedl majitel Zlatého míče z roku 2003.

"Je těžké mluvit o titulu, teď jsme jen v půli cesty. Důležité je, abychom byli na prvním místě i na konci května. Pro to musíme udělat všechno," prohlásil devětatřicetiletý Nedvěd, který dává velkou zásluhu za současnou formu Juventusu trenérovi Antoniu Contemu. A to i přesto, že z Del Piera udělal jen náhradníka.

"Jeho práce s týmem na mě udělala velký dojem. Hrával jsem s ním, ale nikdy by mě nenapadlo, že on a jeho lidé budou takoví odborníci," řekl Nedvěd. "Často se chodím dívat na jeho tréninky a pracuje velmi tvrdě," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články