Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Nedvěda čeká další jednání s Juventusem, pomoci by mohl i reprezentaci

Praha - Už patnáct měsíců trvá fotbalová penze Pavla Nedvěda, ale jeho "prázdniny" možná brzy skončí. Nejlepší hráč Evropy z roku 2003 se příští týden chystá na další jednání s vedením svého bývalého klubu Juventusu Turín o možné spolupráci. Šéfové "Staré dámy" se netají velkou touhou získat svoji bývalou hvězdu do některé z manažerských funkcí, ale Nedvěd prý zatím netuší, jak se za několik dní rozhodne. Podle něj není vyloučeno, že bude fotbalové dění dál sledovat jen zpovzdálí jako dosud.

"Nabídka Juventusu platí už dlouho a pořád. Kdybych chtěl, dávno jsem ji mohl přijmout. Zatím jsem se tedy nerozhodl, co bude dál. V kontaktu s Juventusem jsem, vztah k němu mám veliký a není důležité, jestli jsem momentálně v nějaké funkci," řekl Nedvěd.

Nedvěd jako by se zásadním rozhodnutím, čemu se bude věnovat v budoucnu, nechtěl stresovat. "Ještě jsem do ničeho nechtěl jít, protože mě nic netlačí. A hlavně se chci věnovat rodině, což jsem slíbil, když jsem s fotbalem končil. A dělám to pořád," vysvětloval Nedvěd, který kariéru v Juventusu ukončil loni v květnu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Pavla Nedvěda

V "důchodu" si dopřává všeho, na co jako profesionál musel zapomenout. Celé letošní prázdniny třeba strávil ve Spojených státech amerických, kde se spřátelil s tenisty Radkem Štěpánkem a Petrem Kordou. "Takže jsem se tam do tenisu trochu zakoukal. Ale nemělo cenu, abych to proti nim zkoušel. Na ně bych neměl," vysvětloval Nedvěd s úsměvem.

Nedvěd bude jednat s vedením národního mužstva

V Česku se nyní Nedvěd několik dní zdrží, možná se sejde i s činovníky v čele s Ivanem Haškem, Karlem Poborským a Vladimírem Šmicrem, kteří by také Nedvěda rádi využili ve prospěch českého fotbalu. Nedvěd se výpomoci nebrání, byť zatím nemá žádnou konkrétní představu. "Ono je těžké hledat nějakou roli v našem fotbale, když bydlíte tak daleko jako já. Bavíme se o tom jak pomoci, ale je těžké být konkrétní. Jsem trochu mimo a do budoucna bude hodně záležet na tom, kde se usadíme s rodinou," vysvětloval Nedvěd, který je nyní doma v La Mandrii nedaleko Turína.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články