Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nedvěd se do poloviny srpna rozhodne, zda bude dál hrát

Praha - Pavel Nedvěd se nakonec možná přece jen vrátí na fotbalové trávníky. Šestatřicetiletý hvězdný záložník sice v květnu zakončil svoji bohatou kariéru v Juventusu Turín, ale dnes přiznal, že se v těchto dnech rozhoduje, zda bude pokračovat dál. Definitivně jasno by chtěl mít do poloviny srpna. "V Juventusu jsem to v květnu uzavřel. Na druhou stranu tam je myšlenka, že by člověk mohl ještě nějaký rok nebo pátek pokračovat," řekl Nedvěd novinářům v Praze, kde převzal cenu za vítězství v české anketě Zlatý míč.

Momentálně si užívá dovolenou doma v Čechách a nad návratem k fotbalu občas přemýšlí. "Abych se přiznal, jsem doma dva měsíce a ta myšlenka se určitě vrací. Skoro každý druhý den trénuji nebo si jdu zaběhat. Není to lehké rozhodování," připustil Nedvěd.

Jasno by mělo být již během prázdnin. "Je těžké říct nějaké datum, ale co jsem tak přemýšlel, měl bych se rozhodnout teď v první polovině srpna. Přestupní termín sice ještě bude pokračovat, ale pro mě by to nebylo dobré, potřeboval bych s někým trénovat a hrát," řekl bývalý reprezentační kapitán.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Nedvěd uvažuje o návratu

Nabídky prý má ze všech koutů světa, ale Itálii a zřejmě i Evropu už považuje za uzavřenou kapitolu. "V Itálii už nechci pokračovat, já už se loučil s Juventusem a evropským fotbalem. Ale jsou tu jiné možnosti. Je tady přestupní termín, ještě je čas. Měl jsem nabídky v Evropě, ale to se mi nechtělo zvažovat," prohlásil slavný středopolař.

Nejvíce se spekuluje o jeho odchodu do Spojených států amerických. "Člověk by musel počítat s větším cestováním, což je celkem náročné. Co se týče rodiny, poznala by novou kulturu, nový způsob života, a to by se jí možná líbilo. Zatím jsem se ale nerozhodl," zopakoval Nedvěd.

Návrat do Čech podle něj není aktuální. "Co se týče Čech, nebyl jsem nikým oslovený. Ale zvážit se má všechno," komentoval s úsměvem otázku na případné angažmá v pražské Spartě. "Zatím to vypadá, že se budu vracet po dovolené do Itálie a uvidím, co dál," uvedl.

Ve hře je i návrat k reprezentaci

"Všichni víte, že jsem se s Ivanem (Haškem) sešel a slíbil mu, že o tom budu přemýšlet. Kdybych pokračoval a hrál v jakémkoliv mužstvu, byla by možnost reprezentace větší. Momentálně ještě nejsem přesvědčený o tom, že budu pokračovat, takže je předčasné se o tom bavit," řekl Nedvěd. A za jak pravděpodobné považuje, že by národní dres oblékl už v zářijové kvalifikaci na Slovensku? "Já myslím, že by to byl pro všechny šok," pousmál se.

Pavel Nedvěd v posledním utkání
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články