Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nedvěd o konci Šmicra u reprezentace: Všechno se to hodilo na něj

Praha – Česká fotbalová reprezentace po neúspěšné kvalifikaci na mistrovství světa 2014 zažívá personální zemětřesení. Skončil nejenom trenér Bílek, ale i manažer Vladimír Šmicer. Odvolání bývalého reprezentačního kolegy se však příliš nelíbí Pavlu Nedvědovi, který ho považuje za unáhlené. Sám však prozatím nad prací u národního týmu neuvažuje.

Pavel Nedvěd
zdroj: ČTK/ autor: Krumphanzl Michal

"Všechno se to hodilo na Vláďu, jako kdyby byl hlavní viník a hrál všechny ty zápasy. Podle mě to bylo zbytečné a trochu unáhlené," prohlásil Nedvěd o konci Šmicra, kterému se vedení FAČR rozhodlo neprodloužit smlouvu, jež končí na konci prosince.

Podle něj nesou hlavní díl odpovědnosti hráči. "Nevidím až tak dopodrobna do zákulisí a třeba k tomu nějaké důvody byly, ale rozhodující bylo to, že na hřiště chodili hráči, a ne trenér s manažerem," řekl bývalý reprezentační kapitán během soutěže mladých talentovaných fotbalistů na Vyšehradě.

Navzdory kritice však Nedvěd věří, že česká reprezentace má na čem stavět. "Talenty máme, jen je potřeba jim dát šanci a pořádně jim vysvětlit, jak to mají hrát. Neviděl bych to tak černě," uvedl bývalý záložník Juventusu, Lazia Řím a Sparty. "Do ofenzivy jsou tam Vydra s (Václavem) Kadlecem, ti mají obrovské předpoklady. A myslím, že motorem týmu by mohl být třeba Darida," dodal.

Bude však velmi záležet na tom, jakého trenéra FAČR přivede. Hlavním adeptem je kouč Viktorie Plzeň Pavel Vrba. "Je strašně těžké k tomu něco říct. To si musí vyřešit vedení a bude velmi důležité, kdo tam přijde, protože si asi nemůžeme dovolit nepostoupit z další kvalifikace. To by mohlo českému fotbalu hodně ublížit," poznamenal Nedvěd.

Zdůraznil také, že na uvolněné místo v realizačním týmu národního týmu nemyslí. "Momentálně by to bylo hrozně těžké. Při práci pro Juventus poznávám zákulisí evropského velkoklubu, dává mi to hrozně moc a sedět na dvou židlích se prostě nedá," uvedl držitel Zlatého míče.

Mimo hru je zatím i trenérská kariéra, kterou by si Nedvěd jednou rád vyzkoušel. "Nebráním se tomu, ale momentálně mě dost vytěžuje práce pro Juventus. Poznávám chod klubu po ekonomické stránce, jak se pracuje s mládeží, a zatím bych se takové zkušenosti nechtěl vzdávat," prohlásil Nedvěd, který dělal v Praze hlavního porotce v soutěži mladých fotbalových talentů "Hledá se motor".

Právě při plnění pracovních povinností pro "Starou dámu" by měl Nedvěd příští rok navštívit i mistrovství v Brazílii. "Slíbil jsem si, že tam pojedu, když tam bude český nároďák, a bohužel tam nejsme... Ale myslím, že kvůli práci bych se tam na nějaký zápas objevit měl," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Nedvěd byl hlavní tváří poroty v soutěži "Hledá se motor"
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články