Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nedvěd o Barceloně: Porazit ji můžete, ale postoupit přes ni bude těžké

Praha – Pavel Nedvěd, který si nenechal ujít příležitost podívat se na galavečer Fotbalista roku, vyhlíží skvělé, ale velice těžké dvojutkání ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Barcelonou. Držitel zlatého míče za rok 2003 je viceprezidentem Juventusu Turín, jehož čeká konfrontace s ofenzivní katalánskou smrští.

Je nám líto, video expirovalo.
Každý nás chce porazit, říká Nedvěd o trnité cestě Juventusu

"Porazit je můžete, ale postoupit přes ně bude velice těžké," prohlásil Nedvěd.

Barcelona v osmifinále proti Paris St. Germain jako první v historii dokázala otočit dvojzápas po porážce 0:4 v úvodním duelu a po domácí výhře 6:1 oslavila desátý postup do čtvrtfinále za sebou. "Barcelona je vůbec jedním z nejlepších týmů světa. Jejich ofenzivní síla je neskutečná. Budeme se snažit nevypadnout už ve čtvrtfinále," podotkl Nedvěd.

Bude to repríza předloňského finále, které Katalánci vyhráli 3:1. Barcelona má i mírně lepší celkovou bilanci. Ze sedmi soutěžních vzájemných soubojů vyhrála tři, dva skončily remízou a dvakrát se radoval Juventus. "Myslím, že Juventus se od finále před dvěma lety hodně zlepšil a nemusíme se Barcelony bát," řekl těsně po losu Nedvěd.

Každý chce Juventus porazit

Juventus sebejistě kráčí k dalšímu domácímu titulu. Devět kol před koncem má osmibodový náskok před AS Řím. "Každé vítězství je strašně těžké a každý rok se to stupňuje. Každý nás chce porazit. Ale budeme se snažit," ujistil Nedvěd.

Naposledy o tomto víkendu vydřel Juventus hubené vítězství 1:0 nad Sampdorií Janov. Ta dohrála zápas bez zraněného Patrika Schicka. Nadějný český útočník teď přijde s největší pravděpodobností o reprezentační duely s Litvou a San Marinem.

I na něj možná Nedvěd myslel, když rozvažoval, komu by přál vyhrát anketu Fotbalista roku. "Adeptů je dost. Mladým klukům se docela daří. Fandím jim," poznamenal viceprezident italského velkoklubu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články