Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Nedvěd a spol. potrestáni nebudou. Soud je zprostil obvinění z falšování účetnictví

Prokuratura pro něj žádala zákaz činnosti na osm měsíců. Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd ani další aktéři v kauze údajného falšování účetnictví ale potrestáni nebudou. Sportovní tribunál je zprostil viny. Verdikt se týká celkem 59 osob a jedenácti klubů.

Pavel Nedvěd (uprostřed) s dalšími představiteli Juventusu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Antonio Balasco

Podle vyšetřovatelů Juventus, Neapol, Janov, Empoli, Parma a další kluby uměle navyšovaly přestupové částky za hráče a vylepšovaly si tím účetnictví kvůli kapitálovým ziskům.

Soud se ale dnes ztotožnil s argumentem zástupců klubů, podle kterých federace není kompetentní ke stanovování hodnoty hráčů. Tím podle Gazzetty dello Sport celou kauzu smetl ze stolu. Žalobce se ještě může proti rozhodnutí odvolat.

"Národní federální soud zprostil obžaloby všechny společnosti, manažery a zástupce klubů, kteří podle federálního žalobce ve finančních zprávách zaúčtovali nadhodnocené částky za práva na služby hráčů. Důvody budou zveřejněny v příštích dnech," uvedla Italská fotbalová federace.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd i všichni ostatní v kauze falšování účetnictví byli zproštěni viny

Pro Nedvěda požadovala prokuratura zákaz činnosti na osm měsíců. Nejtvrdší tresty hrozily šéfům Juventusu Andreovi Agnellimu (rok) a Neapole Aureliu De Laurentiisovi (11 měsíců) a bývalému sportovnímu řediteli turínského klubu Fabiu Paraticimu, který nyní působí v Tottenhamu. Pro kluby prokuratura žádala vysoké pokuty.

Bývalý kapitán české reprezentace a držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003 Nedvěd hrál za Juventus v letech 2001 až 2009. Po skončení kariéry se v klubu posunul do managementu, viceprezidentem je od roku 2015.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články