Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Nedal jsem šance, klukům se omlouvám, řekl jablonecký útočník Chramosta

Tři velké příležitosti neproměnil a fotbalisté Jablonce v dohrávce 19. kola první liga nakonec Slavii podlehli 0:2. Osmadvacetiletý Jan Chramosta, který nastoupil místo "vykartovaného" Martina Doležala, pak litoval, že u zápasu bylo k dispozici video. "Nebýt videa, tak jsme možná dneska 1:0 vyhráli," litoval po zápase, v němž video pomohlo hostům k penaltě a poté odhalilo i Chramostův faul před neuznaným vyrovnávacím gólem Jablonce.

Jan Chramosta z Jablonce (vlevo) v utkání proti Slavii
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Videorozhodčí byl v hlavní roli v 50. minutě, kdy se Chramosta střetl se slávistickým brankářem Ondřejem Kolářem a Miloš Kratochvíl doklepl míč do sítě. Jenže kvůli předchozímu faulu domácího útočníka sudí Ondřej Berka gól odvolal. "Štrejchnul jsem o něj. Asi ne tolik, aby tam ležel takovou dobu, ale trošku jsem ho trefil. Video ukázalo faul, tak asi jo," uvedl Chramosta.

 Berka na videu kontroloval i ruku domácího Tomáše Holeše, po které v 18. minutě proměnil slávista Milan Škoda penaltu. "Neviděl jsem to, ale Holi říkal, že ho to nejdřív trefilo do prsou a pak do ruky. Ruce ve vápně, to je hodně diskutabilní. Vždy záleží na úhlu pohledu rozhodčího. Jednou to pískne, jednou ne. Bohužel pro nás se to dnes pískalo. Bylo u videa víc lidí, asi se na tom shodli," poznamenal Chramosta.  

Na opačné straně se naopak po ruce Tomáše Součka těsně před vápnem nepískalo. "Já si myslím, že tam byly dvě takové zablokované střely, kdy je to trefilo do ruky. Tam to zase jako ruka posouzené nebylo. Těžko se mi to hodnotí tyhle situace ohledně hraní rukou," řekl Chramosta.  

V první půli měl za stavu 0:0 několik slibných možností. "Dostal jsem se do tří dobrých šancí, i v druhé půli. Myslím, že jsem to nevyhodnotil úplně špatně ty situace, ale dobře to chytil gólman nebo to zblokovali," uvedl Chramosta.  

"Dnes to nebyl šťastný den pro mě, zápas se odvíjel hlavně od mých šancí, které jsem neproměnil. Za to se klukům omlouvám. Herně jsme nezklamali, vytvořili jsme si víc šancí než Slavia, ale byli jsme vyučeni z produktivity," dodal Chramosta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články