Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Necid opět nastoupil do zápasu. Fotbal mi strašně chyběl, říká

Marbella - Dlouhé čekání je minulostí, fotbalový reprezentant Tomáš Necid si téměř na den přesně sedm měsíců po operaci zraněného kolena zahrál zápas. Útočník CSKA Moskva se dnes v přípravném utkání ve španělské Marbelle objevil v prvním poločase proti čínskému celku Kuang-čou. Přestože šlo "jen" o přípravu, Necid byl i tak šťastný, že jeho martyrium je u konce. Rád by se co nejdříve dostal do formy, aby stihl na konci února osmifinálové duely Ligy mistrů proti Realu Madrid a pak mohl bojovat o nominaci na Euro.

Tomáš Necid
zdroj: EPA

Za normálních okolností by Necid bral přípravný zápas na soustředění jako tuctovou událost, dnešek pro něj byl ale výjimečný. "Těšil jsem se na to celou dobu, co jsem rehabilitoval. Fotbal mi strašně chyběl, mohl jsem se na něj jen dívat a vyhlížel jsem den, kdy si zase budu moci zahrát. Proto jsem nadšený, že jsem si to dneska všechno vynahradil," řekl Necid. "Nohy mně už cukaly," líčil s úsměvem.

Dvaadvacetiletý útočník má za sebou nejsložitější období jinak raketové kariéry. Loni v polovině června si v ligovém utkání proti Těreku Groznyj po střetu s brankářem přivodil těžké zranění kolena, o tři týdny později v Barceloně podstoupil plastiku zkříženého vazu a přišel o celý podzim. Skepsi prý nepropadal, byť nikdy před tím neměl vážný zdravotní problém. "Nejsem první ani poslední fotbalista, který je na půl roku ze hry kvůli kolenu. Patří to k životu i kariéře," prohlásil Necid.

"Měl jsem jedinou slabou chvilku. Když jsme se vraceli z Grozného, v letadle jsem na to pořád musel myslet. Nejhorší to bylo pak večer v nemocnici, kdy bylo jasné, že operace je nevyhnutelná. Pak už jsem ale přestal řešit, co bylo. Díval jsem se před sebe a dal si za cíl, abych se vrátil ještě silnější než před zraněním," popisoval odchovanec pražské Slavie, který se během rekonvalescence v Praze stačil oženit.

Necid od červencové operace dostával pořádně zabrat, program měl nabitější, než kdyby normálně hrál. "Trénoval jsem každý den dvoufázově, jen v neděli jsem měl volno. Měl jsem před sebou motivaci v tom, abych se co nejdříve vrátil zpátky," uvedl pětadvacetinásobný reprezentant. Teď už se může cítit jako plnohodnotná součást týmu. Zatímco na prvním lednovém soustředění CSKA v La Manze ještě trénoval individuálně a věnoval se hlavně nabírání kondice, od začátku týdne už je v Marbelle v plném tréninku se spoluhráči.

Vpřed ho žene touha, aby byl co nejdříve k dispozici trenérovi Leonidu Sluckému také na "ostré" zápasy. CSKA vstoupí do kalendářního roku souboji proti slavnému Realu Madrid v osmifinále Ligy mistrů. První duel je na programu 21. února v Moskvě. Necid však zatím tak daleko nehledí. "Pro mě to je ještě moc vzdálené datum. Jsem ve stavu, kdy opravdu musím myslet jen na každý další trénink a hlavně na to, aby se noha dál lepšila a já byl zdravý. Mám za sebou jediný přátelák, postupně můžu dostávat větší zátěž," řekl Necid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články