Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Necid mění Turecko za Polsko. Na půlroční hostování ho získala Legia Varšava

Praha – Po roce a půl stráveném v tureckém Bursasporu mění Tomáš Necid znovu dres. Český útočník se přesouvá do polské ligy, kde bude do konce června hostovat v třetím celku soutěže Legii Varšava.

V Legii bude Necid spoluhráčem českého obránce Adama Hlouška. Tým je po 20 kolech polské ligy na třetím místě, na vedoucí Bialystok ztrácí čtyři body. "Minulý rok získali titul, hráli Ligu mistrů − a věřím, že se to může opakovat. Mají dobře rozjetou sezonu," řekl Necid deníku Sport.

Varšavský celek čeká také vyřazovací část Evropské ligy, v únoru se utká s Ajaxem Amsterodam. "Na Ajax se těším moc. Je to velký klub, znám jej z dob, kdy jsem hrál rok ve Zwolle. Ale zatím se k tomu neupínám," prohlásil český útočník.

Necid dnes absolvoval lékařskou prohlídku a fotografům zapózoval v bílém dresu s číslem 24. "Přesvědčily mě i výborné stadiony v Polsku, fotbal tady jde nahoru. Na YouTube jsem navíc viděl, že Legia má i skvělé fanoušky, to je také plus. Hlavní ale bylo, že mě Legia chtěla," dodal.

V této sezoně ale Necid zasáhl jen do šesti zápasů turecké ligy. Na podzim kvůli tomu vypadl z národního týmu, za který odehrál 44 utkání s bilancí dvanácti gólů. V Bursasporu má smlouvu do června 2019.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články