Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Necid: Je to velká škoda. Spartu jsme k ničemu nepustili

Zwolle (Nizozemsko) – Sice je ve Zwolle teprve týden, ale Tomáš Necid v utkání 4. předkola se Spartou hrál, jako by v Nizozemsku působil mnohem déle. Při své premiéře v základní sestavě byl od úvodu velice nebezpečný a pro svůj tým vybojoval i penaltu, kterou však jeho spoluhráč neproměnil, a nakonec remizoval 1:1. "Je to škoda," řekl český útočník po utkání.

Tomáš Necid (uprostřed) ze Zwolle v souboji o míč se sparťanským obráncem Costou
zdroj: ČTK/ANP autor: Vincent Jannink

"Byla to jasná penalta. Chtěl jsem si postrčit míč a někdo mě zezadu fauloval. Bohužel jsme ji neproměnili," řekl Necid k incidentu z 20. minuty, kdy ve vápně upadl po souboji se stoperem Jakubem Brabcem. K pokutovému kopu se postavil Van der Werff, brankář Bičík ho ale vychytal.

Zwolle pak sice vedlo po brance Lukokiho, za Spartu ale vyrovnal Krejčí. "Je to škoda. Spartu jsme přehrávali a kromě gólu jsme ji k ničemu jinému nepustili," uvedl Necid, který sám měl několik možností a další připravil pro spoluhráče.

"Vždycky mě mrzí, když nedám gól. Až v odvetě se ovšem uvidí, co výsledek znamená. Do Prahy si to se Spartou přijedeme rozdat. A doufám, že průběh bude podobný, jen s lepším výsledkem pro nás," řekl.

Vlastní výkon Necid hodnotit nechtěl, trenér Ron Jans si ho však nemohl vynachválit. "Udělal na mě obrovský dojem. Umí hrát hlavou, je fyzicky silný, dokáže udržet míč a je to výborný týmový hráč. Navíc je pracovitý a myslím, že nám tady bude velmi dlouho dělat radost," prohlásil.

Necid zatím za Zwolle odehrál jeden zápas a jednou střídal, útočník je však přesvědčený, že nizozemský herní styl mu bude vyhovovat. "Hráli jsme dobře, vpředu nám to s menším šikovným Thomasem klapalo, je hodně rychlý a šikovný. Nastoupili jsme spolu poprvé, zápas od zápasu by to mělo být lepší," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články