Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Necid dvěma góly nasměroval Žižkov k výhře nad Opavou, Zlín si proti béčku Sparty upevnil vedení

Žižkov se ve druhé lize dočkal po šesti týdnech výhry, když v 11. kole jasně přehrál 4:1 Opavu. Dvě branky a asistenci si připsal bývalý reprezentační útočník Tomáš Necid, který v sezoně skóroval už osmkrát a osamostatnil se v čele tabulky kanonýrů. Vlašim zdolala doma 3:2 rezervu Baníku Ostrava. Zlín v 11. kole porazil doma rezervu pražské Sparty 2:0 a upevnil si vedení v tabulce. Druhá Chrudim po výhře 2:0 v Brně v Líšni nadále ztrácí tři body. Třetí Vyškov remizoval v Táboře bez branek. 

Tomáš Necid se raduje se spoluhráči
zdroj: facebook.com/fkvz1903

Žižkov rozhodl třemi brankami v rozmezí 10 minut v prvním poločase. Necid nejprve přihrál na gól Hönigovi a poté se sám dvakrát prosadil.

V 31. minutě dorazil do sítě sražený pokus a za další dvě minuty z malého vápna zvýšil střelou pod břevno už na 3:0. Blatný za polovinou druhého dějství snížil, ale poté byl vyloučen opavský Papalelé a ve čtvrté minutě nastavení využil přesilovku Toula.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Žižkov – Opava

Ostravané vyhráli první poločas zásluhou Jaroňovy brzké branky, Středočeši ale po trefách Lehkého a Hodka skóre otočili. Na začátku nastavení znovu vyrovnal hlavou Kašpárek, ve třetí minutě nastavení rozhodl druhým zásahem v utkání Lehký.

Dvaadvacetiletý útočník se prosadil ve čtvrtém duelu po sobě a se šesti góly se dotáhl do čela tabulky střelců. Vlašim si připsala třetí výhru v ročníku a doma uspěla podruhé za sebou. Ostrava venku nebodovala potřetí v řadě.

Zlín i proti sparťanskému "béčku" udržel neporazitelnost v sezoně. Největšího favorita na postup, který v minulé sezoně opustil nejvyšší soutěž, poslal v 11. minutě z penalty do vedení tradiční exekutor Vukadinovič. Pojistku přidal ještě do poločasu Poznar. Letenská rezerva prohrála tři z posledních čtyř utkání.

Velmi dobrou formu má nadále Chrudim. Východočeši dvěma brankami do poločasu zvítězili na stadionu Líšně a připsali si již osmé vítězství v druholigové sezoně, navíc v soutěži potřetí za sebou udrželi čisté konto.

Vyškov ze třetího místa ztrácí na Chrudim už devět bodů. Moravský celek v souboji dvou neúspěšných účastníků jarní baráže o první ligu získal v Táboře bod, i když dohrával bez vyloučeného Condého. Jihočeši potřetí za sebou bodovali, v posledních dvou kolech si připsali bezgólové remízy.

11. kolo druhé fotbalové ligy:

Žižkov – Opava 4:1 (3:0), Zlín – Sparta Praha B 2:0 (2:0), Líšeň – Chrudim 0:2 (0:2), Táborsko – Vyškov 0:0,  Prostějov - Varnsdorf 1:1 (0:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články