Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nechytatelná střela to nebyla, přiznal Vaclík po duelu se Slovenskem

Žilina – Sužováni silným větrem a deštěm byli čeští i slovenští fotbalisté během přípravného zápasu v Žilině. Podmáčený terén nenahrával krásnému fotbalu, o to nebezpečnější mohly být střely ze střední vzdálenosti. Nevyzpytatelnost letu míče si na vlastní kůži zkusil gólman Tomáš Vaclík, který zaváhal při rozhodující střele Slováka Ondreje Dudy.

Radost hráčů Slovenska
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Nechytatelná střela to nebyla, musím se na to podívat. Čekal jsem, že to víc sklouzne, ale vyskočilo to hodně vysoko a přeskočilo mě to. Určitě jsem si s tím měl poradit lépe," popsal situaci, která rozhodla o prohře českého týmu, Vaclík.

Problém však nebyl jen v zákroku českého brankáře, střele předcházela šňůra chyb. "Ten gól nebyl jen o Vaclíkovi, první chyba je, že má soupeř tolik prostoru ve středu hřiště. Prostor před velkým vápnem byl špatně vykrytý," zdůraznil trenér Pavel Vrba.

V základní sestavě bylo hned deset změn oproti remízovému kvalifikačnímu utkání s Lotyšskem. "Dali jsme příležitost dalším hráčům, kteří v kvalifikaci moc nehráli. Nemyslím si, že by někdo vyčníval, všichni byli na přibližně stejné úrovni. Nikdo nezklamal, ale ani nikdo nezazářil tak, že bych si řekl, že jsem udělal chybu, že jsem ho v sobotu nepostavil. Že bych si řekl, jo, to byla hvězda," prohlásil český kouč.

Vrba litoval především malého důrazu v soubojích a nízké efektivity. První česká střela na slovenskou branku přišla až ve druhém poločase. "Bohužel v útočné fázi naše efektivita není tak výrazná, jak bychom si představovali. My jsme možná měli lepší držení míče a možná víc nahrávek, ale všechno to bylo takové pomalé nebo nám v útočné fázi chyběly situace jeden na jednoho. Nejsme tak efektivní jako na podzim," přiznal Vrba.

Český záložník Martin Pospíšil:

"Bylo to hlavně bojovné utkání, protože terén byl těžký. Když jsem viděl ráno počasí, tak jsem se bál, aby se to nezrušilo, protože počasí byla jedna velká katastrofa, ale nakonec to ještě v rámci možností šlo. Byly k vidění i pohledné akce. Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodla jedna střela. Pro nás smůla, že to byla střela soupeře."

"Na hřišti jsme se všichni snažili podat nejlepší výkon a byli jsme rádi, že když třeba nehrajeme v kvalifikaci, tak jsme si mohli za nároďák zahrát. V první půli jsme při centrech měli ve vápně málo lidí a střela na branku přišla hodně pozdě," uvedl Marek Suchý, který se ujal role kapitána mužstva.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články