Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nechci nechat vyhrát lidi, co mě uráželi. V reprezentaci budu pokračovat, řekl Piqué

Konec Gerarda Piquého ve španělské reprezentaci nakonec neproběhne. Barcelonský obránce, který razantní krok zvažoval kvůli násilnému potlačení víkendového referenda o nezávislosti Katalánska, se rozhodl pokračovat, protože nechce nahrát svým kritikům. Třicetiletý fotbalista je přesvědčen, že fanoušci, kteří ho kvůli jeho postoji vypískali při tréninku národního týmu, představují menšinu.

Gerard Piqué
zdroj: ČTK/ABACA

"Zvažoval jsem odchod, ale musíte vyhodnotit všechny možnosti. Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl, že nyní nebudu odcházet, abych lidi, co mě uráželi, nenechal vyhrát," řekl Piqué.

Po nedělním utkání španělské ligy mezi Barcelonou a Las Palmas (3:0), které se na stadionu Camp Nou hrálo kvůli bouřlivé situaci v katalánské metropoli bez diváků, zkušený stoper ostře odsoudil zásah španělské vlády. Ta se rozhodla potlačit soudem zakázané referendum policejní silou, což způsobilo v katalánské metropoli zranění stovek lidí.

Piqué v neděli řekl, že je připraven opustit tým, pokud si někdo myslí, že dělá problémy. Na začátku týdne ho na tréninku reprezentace vypískali fanoušci, kteří nechtějí o nezávislosti Katalánska ani slyšet.

I situaci v Katalánsku řešil nový Fotbal fokus podcast:

"Věřím, že lidé, kteří mě vypískali, jsou v menšině, a nechci jim dát ten luxus, že skončím. Věřím, že je mnoho lidí, kteří chtějí, abych zůstal a pomáhal týmu vyhrávat zápasy," řekl Piqué. "Je nemožné pochybovat o mém odhodlání reprezentovat. Jezdím sem od 15 let, považuji to za svou rodinu. Jsem hrdý na to, že reprezentuji Španělsko, a bolí mě, že o tom lidé pochybují," dodal hráč s 91 reprezentačními starty.

Piqué zároveň upozornil, že nikdy nehovořil o katalánské nezávislosti, jen podporuje právo svého domovského regionu rozhodnout se o své budoucnosti. "Mluvit o politice je problematické, ale my jsme lidé před fotbalisty. Každý může mít názor, tak proč by nemohli mít fotbalisté? Nejsem žádný aktivista. Lidé mi radili, abych nemluvil o politice, ale já se nikdy nepostavil na jednu nebo druhou stranu. Jen jsem řekl, abychom mohli hlasovat," uvedl Piqué.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články