Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nechci jenom kopírovat cizí myšlenky, mám svoje vlastní, uvedl Pirlo po výhře v debutu

Soutěžní premiéru zvládl v roli kouče na jedničku. Debutujícího trenéra Juventusu Turín Andreu Pirla potěšila na úvod nové sezony Serie A výhra 3:0 nad Sampdorií Janov, ačkoli měl v sestavě několik nováčků. Nový kouč "Staré dámy" v tomto ročníku plánuje více šetřit pětatřicetiletého hvězdného útočníka Cristiana Ronalda, který přidal třetí gól domácích.

Trenér Juventusu Andrea Pirlo s Cristianem Ronaldem
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Alpozzi

"Ještě není unavený, protože jsme právě začali, ale až přijdou méně důležité zápasy, pokusíme se mu dát volno. Cristiano je velmi inteligentní kluk. Výborně zná svoje tělo, takže ví, kdy je čas odpočívat a kdy je čas hrát. Záleží to na něm," citovala Pirla italská média.

Ve 13. minutě otevřel skóre Dejan Kulusevski při soutěžní premiéře v Juventusu. V závěrečné čtvrthodině přidali další branky turínského favorita Leonardo Bonucci a Ronaldo. "Byl to dobrý první poločas. Škoda že jsme nedali víc než jeden gól. Naše fyzička se ke konci horšila, ale zůstali jsme ostražití a kontrolovali všechny situace včetně brejků Sampdorie," konstatoval Pirlo.

"Neměli jsme moc času, příprava začala později, pak byla reprezentační pauza, odehráli jsme jediný přípravný zápas. Ale byl to povedený soutěžní debut," přidal italský mistr světa z roku 2006.

Vedle dvacetiletého Kulusevského, jenž nastoupil v útoku vede Ronalda, do základní sestavy překvapivě nasadil i další letní posilu dvaadvacetiletého záložníka Westona McKennieho nebo o rok mladšího beka Gianlucu Frabottu z rezervy.

"Američan (McKennie) k nám přišel po zahájení přípravy v Německu, takže měl lepší formu než někteří další hráči. Udělal pár chyb v rozehrávce, ale byl to jeho první zápas, takže mu to můžeme odpustit," uvedl Pirlo.

"Frabotta odehrál dobré utkání. Alex Sandro se zranil, tak jsem se rozhodl pro kluka z týmu do 23 let, který s námi trénoval a vypadal dobře. Vůbec jsem nepovažoval jeho nasazení za risk," doplnil někdejší tvořivý středopolař.

Nástupce odvolaného trenéra Maurizia Sarriho chce se svými svěřenci více mluvit. "Je důležité vést s hráči dialog. Ještě před několika lety jsem byl hráčem a rád jsem s trenéry diskutoval. Je důležité, aby všichni věděli, co chtějí a co si myslí. Nechci jenom kopírovat cizí myšlenky, mám svoje vlastní," prohlásil Pirlo, jehož úkolem bude také dovést Juventus k desátému mistrovskému titulu za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články