Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nečekaná posila reprezentace? Útočník Herthy Selke by mohl hrát za Česko

Útočník Herthy Berlín Davie Selke údajně zvažuje, že by reprezentoval Česko. Čtyřiadvacetiletý německý fotbalista, jehož matka pochází z Česka, o tom už podle trenéra národního týmu Jaroslava Šilhavého hovořil s klubovým spoluhráčem Vladimírem Daridou.

Davie Selke
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

Selke prošel mládežnickými reprezentacemi Německa a na předloňském evropském šampionátu do 21 let v Polsku nastoupil i proti českému celku. Zahrál si také za německý olympijský výběr do 23 let, za A-tým však dosud nenastoupil.

Kvůli velké konkurenci v útoku prý uvažuje o tom, že by v budoucnu reprezentoval Česko. Jeho matka pochází z Lanškrouna a otec je původem z Etiopie.

"Mluvili jsme o tom s Vláďou Daridou, protože oni se bavili se Selkem v klubu a ten říkal, že asi do áčka nároďáku nemá takovou šanci. Že by klidně i díky tomu, že má maminku Češku, mohl reprezentovat i nás," řekl Šilhavý ve studiu TV Seznam.

"Možné je všechno. Jen se obávám, aby (trenér německé reprezentace) Joachim Löw nebyl rychlejší a pak bychom neměli šanci," vtipkoval Šilhavý.

Selke ve víkendovém utkání německé ligy zařídil brankou remízu Herthy 1:1 s Brémami a gólově se prosadil ve třetím soutěžním zápase po sobě.

V této sezoně Bundesligy se zatím trefil třikrát, v minulém ročníku desetkrát. V minulosti hrával za Lipsko a Brémy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články