Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nebyl problém hrát za Baník zadarmo, říká Baroš. Ale teď se těší na poháry

Mladá Boleslav - Když fotbalista Milan Baroš dostal po konci v Ostravě nabídku od Mladé Boleslavi, příliš dlouho neváhal. Chtěl zůstat blízko pražského domova, lákají ho ambice středočeského klubu i možnost opět si zahrát evropské poháry. Věří, že pokud zůstane zdravý, má čtvrtému mužstvu minulé ligové sezony pořád co dát a že by se s ním mohl přiblížit první trojici týmů.

Milan Baroš na lavičce Baníku
zdroj: isifa autor: Eduard Erben

"Byl jsem na dovolené, když mi můj agent pan Paska oznámil možnost jít do Boleslavi. Jednání byla korektní, velmi otevřená a po dvou třech dnech jsem byl rozhodnutý pro Boleslav," řekl Baroš. "Po dvanácti letech, co jsem strávil venku, se mi už nechtělo cestovat, hlavně ne do dalekých destinací, a tahat někam rodinu. Máme to kousek. Velkou roli hrály ambice Mladé Boleslavi. Je tu předkolo Evropské ligy, hraje se na špičce české ligy," doplnil třiatřicetiletý útočník.

Tým, který mimo jiné posílí i záložník Jakub Rada z Bohemians 1905, podle Baroše může v příští sezoně myslet vysoko. V uplynulém ročníku skončila Boleslav čtvrtá se ztrátou osmnácti bodů na třetí Jablonec. "Momentálně se posiluje kádr, přicházejí sem kvalitní hráči. Pokud vydrží všem hráčům zdraví, tréninková morálka, mohla by z toho být dobrá sezona a mohli bychom se určitě přiblížit těm třem týmům, které byly v minulé sezoně odskočené," doplnil bývalý reprezentační útočník.

Je mu jasné, že se od něj bude hodně očekávat. "Očekávání byla vždy, když jsem někam šel. S tím problém nemám. Pokud zůstanu zdravý, myslím, že pořád na to fotbalově mám a mužstvu mám co dát. Potřebuji potrénovat, sžít se s týmem. Věřím, že tady týmu pomůžu," uvedl. Evropská liga je pro něj velkým lákadlem. "Zahrát si po iks letech znovu poháry je obrovská motivace. Nejen pro mě, ale pro všechny kluky. Projít do základní části ale bude obrovsky těžké. Na úvod jsme nasazeni, ale pokud postoupíme, přijdou těžší soupeři. Byl by obrovský úspěch, kdybychom se dostali do skupiny a mohli tu přivítat zvučné soupeře," řekl.

Pořád ho mrzí konec v Ostravě, kde fotbalově vyrostl. Znovu prohlásil, že od Baníku nedostal nabídku na prodloužení smlouvy, byť majitel slezského klubu Petr Šafarčík tvrdí opak. "Je to jednoduché. Kdyby jednání Baníku byla stejně korektní a rychlá jako v případě Boleslavi, tak by to dneska bylo jinak. Já jsem neměl problém hrát za Baník v příští sezoně zadarmo. Neutíkal jsem, vyrostl jsem tam. Žádnou nabídku jsem nedostal, co říká pan Šafarčík, to je jeho věc," uvedl druhý nejlepší střelec v historii české reprezentace.

"Samozřejmě ten klub pro mě znamená moc. Mrzí mě, jak to dopadlo. Jedna kapitola končí a otevírá se druhá. Já jsem stoprocentně hlavou v Mladé Boleslavi, kde budu odvádět maximum," dodal vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem z roku 2005. Baroš měl i další nabídky, mluvilo se o Slavii a v minulosti také o Spartě. "Víte, jaká je rivalita mezi Baníkem a Spartou. Pan Paska mě několikrát zkoušel dát do Sparty a já říkal, že to nejde," vtipkoval Baroš. "Ale nechtěl bych říct, že to byl hlavní důvod," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články