Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nebude favorit, ale ani outsider, říká Pivarník o šancích Plzně na Ligu mistrů

Před šesti lety s Plzní vyřadil Karabach ve třetím předkole LM. Nyní Roman Pivarník zpovzdálí osudy svého někdejšího klubu sleduje a soudí, že Viktoria může ázerbájdžánského soupeře zdolat i v letošním play-off. Šance na postup do skupinové fáze elitní soutěže vidí 50 na 50.

"Nefavorizoval bych Plzeň, ale zase bych neřekl, že je outsiderem. Karabach bude mít stále větší rozpočet a možnosti, ale co se týká sportovní stránky, je to 50 na 50. V Plzni se vytvořila znovu vynikající parta, která je hladová po úspěších, a to mluví pro ni," řekl Pivarník, jenž trénoval Západočechy v letech 2016 až 2017.

Svěřenci kouče Michala Bílka do 4. předkola prošli po dvou výhrách 2:1 nad Tiraspolem. "Plzeň odehrála velmi dobré zápasy, hlavně ten první venku, kde si vytvořila dobrou výchozí pozici. Dobře hrála také doma, kde měla i slabé chvilky, to je logické. Ale zaslouženě postoupila," uvedl Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Tiraspol

"Jeho" Viktoria v létě 2016 po úvodní bezbrankové remíze vybojovala v Baku postupový výsledek 1:1 díky gólu střídajícího Michaela Krmenčíka z 85. minuty. "Doma jsme hráli velmi dobrý zápas, škoda vyloučení (Jana) Baránka, protože jsme v závěru nemohli v deseti vytvořit nějaký tlak. Venku to byly velké emoce. Přežili jsme dvě šance soupeře a Krmenčík potvrdil formu z přípravy, kde pravidelně dával góly, a pomohl k postupu," vzpomínal.

Klimatické podmínky v Baku, kde Plzeň ve středu dvojzápas rozehraje, podle něj nebyly nijak extrémní. "Teplota byla zhruba stejná, jako byla v té době u nás. Tím, že se hrálo až večer, se to dalo. Ani si nevzpomínám, že by tam byla nějaká obrovská vlhkost," podotkl Pivarník, jehož bývalí svěřenci tehdy v play-off Ligy mistrů vypadli s bulharským Razgradem a na podzim hráli skupinu Evropské ligy.

Vůbec ho nepřekvapilo, že Karabach ve 3. předkole vyřadil Ferencváros po domácí remíze 1:1 a vítězství 3:1 v Budapešti. "Ferencváros je také silný klub, ale já víc věřil Karabachu. Pamatuju si, že před naším soubojem ho média také podceňovala, ale kdo ho pravidelně sleduje, tak ví, jak obrovskou sílu Karabach má. Pro mě to nebyl žádný šok," konstatoval Pivarník.

V minulé sezoně dovedl Al-Tadamon k osmému místu v kuvajtské lize, ale v klubu se rozhodl skončit. "Nechtěl jsem tam zůstat, protože to nebylo ideální. Splnili jsme to, co jsme měli. Ale klub se nechtěl posouvat, jejich filozofií nebylo vyhrávat, ale každý rok se jenom zachránit," dodal bývalý trenér Jihlavy, Olomouce, Bohemians 1905, Brna nebo Zlína.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články