Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Nebafuňář Hašek: Nemám se zač stydět

Praha – Ivan Hašek nečekaně skončil v neděli na postu šéfa Fotbalové asociace ČR. Míří do arabského klubu Al Ahlí. Vrací se na trávník, kam podle svých slov patří. "Nejsem bafuňář," přiznal v pořadu Na slovíčko vystudovaný právník a fotbalový trenér. "Jsem normální člověk, bývalý hráč, který si mohl tady sloužit fotbalu dva roky zadarmo a chtěl mu pomoct." Podle něj se mu během šéfování českému fotbalu podařilo zvednout prestiž a hlavně zvýšit tok peněz. Jsou ale i některé věci, které jej mrzí.

"Jsem zklamán z jediného. Že jsem to neřekl některým lidem, s nimiž mám takový vztah, že jsem jim to měl říct. Nemohl jsem, nechtěl jsem ohrozit stabilitu," líčí ke svému odchodu. Jinak ale podotýká, že kdyby nepřišel, prestiž českého fotbalu by šla rapidně dolů. Díky tomu teď má tuzemská kopaná ve světě velice dobré jméno.

"Jestliže si v minulosti liga rozdělovala 125 milionů, v současné době si rozděluje 165 milionů," vypočítává Hašek jeden ze svých úspěchů. "Jestliže okresy dostávaly kolem 30 milionů a teď dostávají 98 milionů, to taky nejde popřít. Smlouvy za televizní práva do zahraničí byly v hodnotě půl milionu euro ročně, teď jsou 2,5 milionu euro," upřesňuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko..s Ivanem Haškem

Dnes už bývalý šéf českého fotbalu v odvětví zůstane. Vedle svého trénování ve Spojených arabských emirátech se dál snaží vyjednat další zajímavé smlouvy. "Jsem v kontaktu s lidmi z fotbalu a snažím se jim pomoct. Není to tak, že teď odejdu a všechny smlouvy končí. Hrozně bych si přál, aby tu byla kontinuita v práci, kterou jsme začali," říká Hašek.

Jinak už je ale rád, že má volné ruce. "Dva roky od rána do večera jsem šlapal a šel jsem do toho natvrdo. Měl jsem život úplně obrácený a mnohdy bláznivý – bez jídla, beze všeho. Docházel mi kolikrát humor a říkal jsem si, že tohle dál nemůžu dělat," přiznává. "Třeba když se o víkendu hrály zápasy a pak si stěžovali lidi někde na okrese, na kraji i v lize, že se tam něco stalo, že je rozhodčí podtrhl," vzpomíná.

Ke spekulacím ohledně svého odchodu, který má údajně souviset s krachem Sazky, jen podotýká, že situaci kolem společnosti ani sám nerozumí. "Mrzí mě, že to teď vypadá, že jsem nějaký gauner, který utíká za penězi. Tohle nechám všem, ať to posoudí a budoucnost ukáže. Jinak se nemám za co stydět a můžu se lidem podívat do očí," uzavírá Hašek.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články